۲۸ درصد سنجد کشور در آذربایجان‌شرقی تولید می‌شود

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی:

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی با اشاره به رتبه نخست استان در تولید سنجد کشور، گفت:۲۸ درصد تولید سنجد کشور مربوط به استان است.

۲۸ درصد سنجد کشور در آذربایجان‌شرقی  تولید می‌شود

تبریز-توفیقی
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی با اشاره به رتبه نخست استان در تولید سنجد کشور، گفت:۲۸ درصد تولید سنجد کشور مربوط به استان است.
علی‌ رخ افروز در حاشیه آغاز برداشت محصول سنجد در روستای اخی جهان از توابع شهرستان آذرشهر، افزود: سطح زیر کشت محصول سنجد در استان ۴۹۴ هکتار بوده که یکهزار
و ۲۴۱ تن سنجد امسال تولید شده است.  وی متوسط عملکرد در واحد سطح محصول سنجد را در استان ۲هزار و ۶۰۰ کیلوگرم  اعلام کرد و افزود: ارقام شاخص سنجد کشت شده در آذربایجان شرقی را ارقام قزل، دره وار، حاج حسین و پانبوغ تشکیل داده است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان با اشاره به برنامه اصلاح الگوی کشت با هدف مصرف بهینه آب درحوضه دریاچه اورمیه و مقاوم به سرما و شوری خاک با توجه به محدودیت خاک‌های حوضه دریاچه برای سایر درختان میوه را مهم برشمرد و گفت: سنجد میتواند گزینه مناسبی برای جایگزینی باغات در حوضه دریاچه ارومیه باشد.
وی با بیان اینکه سنجد به
طور عمده در کنار نهرها و به صورت پراکنده در باغات کاشته می‌شود و در مواقعی به عنوان بادشکن نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد، ادامه داد:این محصول به جهت شناسایی بیشتر خواص دارویی متعددی که دارد مورد توجه کشاورزان و صنایع دارویی قرار گرفته و تقاضا برای احداث باغات سنجد رو به افزایش بوده است و همچنین به جهت کم آب بودن نیز مورد حمایت سازمان جهاد کشاورزی استان نیز می‌باشد.رخ افروز با بیان اینکه استان آذربایجان شرقی از نظر میزان تولید و سطح کشت سنجد رتبه اول کشور را به خود اختصاص داده است، افزود: شهرستان آذرشهر نیز رتبه نخست سطح زیر کشت و تولید سنجد  استان را دارا می‌باشد.معاون مدیریت
امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان نیز با بیان کاربردهای میوه سنجد گفت: میوه سنجد هم به صورت غذایی و هم به صورت دارویی استفاده می‌شود که این میوه دارای انواع پروتئین ها، اسیدهای آمینه، چربی‌ها و قندها مثل فروکتوز و دارای خواص دارویی بسیاری بوده و پاک کننده معده و روده می‌باشد.مهندس صابر بیگ لک با بیان اینکه این میوه همچنین صفرا را کنترل کرده ادامه داد:دیگر ویژگی دارویی این میوه کاهش درد استخوان و آرتروز
 می‌باشد.