کاهش قیمت برنج تا دو هفته آینده

رئیس انجمن تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج ایران:

رئیس انجمن تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج ایران اظهار کرد: قیمت برنج در بازار نزولی شده و با ورود محصول جدید طی دو هفته آینده، این روند کاهشی تشدید می‌شود.

کاهش قیمت برنج تا دو هفته آینده

رئیس انجمن تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج ایران اظهار کرد: قیمت برنج در بازار نزولی شده و با ورود محصول جدید طی دو هفته آینده، این روند کاهشی تشدید می‌شود.
به گزارش ایسنا، در هفته‌های اخیر قیمت برنج ایرانی در بازار آزاد به مرز کیلویی ۳۵۰ هزار تومان رسیده که نسبت به سال گذشته بیش از ۸۵ درصد افزایش داشته است. بازرسان وزارت جهاد کشاورزی در نظارت بر بازار، نمونه‌هایی از برنج ایرانی را
با قیمتی بیش از ۳۴۰ هزار تومان شناسایی کرده‌اند. این افزایش قیمت، به‌ویژه در آستانه فصل برداشت داخلی، نگرانی‌های زیادی را برای مصرف‌کنندگان ایجاد کرده است.
محمد مختاریانی - رئیس انجمن تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج ایران - در گفت وگو با رادیو اقتصاد درباره دلایل افزایش قیمت برنج اظهار کرد: در حوزه بازار برنج با دو محصول تولید داخل و وارداتی مواجه هستیم که عمده برنج وارداتی به کشور نیز برنج هندی است.  
وی با بیان اینکه برنج هندی ۸۰ درصد برنج وارداتی به کشور را تشکیل می دهد، افزود: قیمت برنج هندی در ماه‌های اخیر حتی در دوره جنگ نیز با تنش مواجه نبود و در حالی که نرخ مصوب آن  ۶۰ هزار تومان است، حداکثر قیمتی که این نوع برنج در حاضر در بازار به فروش می رسد رقم ۷۰ هزار تومان است.  
مختاریانی درباره برنج پاکستانی نیز گفت:برنج ایرانی و برنج پاکستانی روی هم تاثیرگذار هستند و چون قیمت برنج ایرانی در دوره جنگ افزایش داشت، روی نوع پاکستانی آن هم تاثیرگذار بوده است.  
وی با اشاره به شرایط حال حاضر بازار برنج، توضیح داد: خوشبختانه در حال حاضر قیمت برنج ایرانی نیز با شیب مناسبی نزولی شده و چون تا دو هفته دیگر محصول جدید وارد بازار می‌شود شیب این کاهش قیمت تندتر می شود و نرخ برنج به رقم متعادلی می رسد.  
رئیس انجمن تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج ایران تاکید کرد: قیمت برنج هاشمی تا حدود دو هفته آینده برای مصرف کننده حداکثر به کیلویی ۲۵۰ هزار تومان می‌رسد.
مختاریانی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نادرست بودن آمار تولید برنج در سال گذشته عنوان کرد: سال گذشته مسئولان وزارت جهاد کشاورزی تولید برنج را ۲.۷ میلیون تن اعلام می‌کردند، در حالی که با توجه به شرایطی که وجود داشت، رقم واقعی تولید بسیار کمتر از آمار اعلامی وزارت جهادکشاورزی بود اما خوشبختانه امسال معاونت زراعت وزارت جهادکشاورزی پیش بینی میزان تولید را رقمی بین ۱.۶ تا ۱.۸ میلیون تن اعلام کرده است که به نظر این عدد واقعی و منطقی است و سال گذشته نیز میزان تولید همین حدود بوده است.  
وی اضافه کرد: باتوجه به این شرایط سال گذشته میزان کسری نیز براساس آمار اشتباه تولید، نادرست محاسبه شد و در نتیجه مقدار برنج وارداتی درست برآورد نشد و در نتیجه تمام بازار بر هم ریخت.