واردات گوشت قرمز ۲۰۰ هزار تن کاهش می‌یابد

وزیر جهاد کشاورزی خبر داد؛

وزیر جهاد کشاورزی از برنامه‌ریزی برای کاهش ۲۰۰ هزار تنی واردات و خودکفایی کشور در تولید گوشت قرمز تا سه سال آینده خبر داد.

وزیر جهاد کشاورزی از برنامه‌ریزی برای کاهش ۲۰۰ هزار تنی واردات و خودکفایی کشور در تولید گوشت قرمز تا سه سال آینده خبر داد.
به گزارش وزارت جهاد کشاورزی، غلامرضا نوری قزلجه در بازدید از مجتمع کشت و صنعت آریا پارت پروتئین شهرستان ری، در جمع خبرنگاران اظهار داشت: این مجتمع بزرگ‌ترین و مدرن‌ترین کشتارگاه صنعتی دام سبک و سنگین کشور و حتی غرب آسیا است که به تازگی به بهره‌برداری رسیده و یکی از زیرساخت‌های ارزشمند کشور در مسیر خودکفایی در گوشت قرمز و کاهش ۲۰۰ هزار تنی واردات در این زمینه محسوب می‌شود.
وی اظهار امیدواری کرد؛ با استفاده از ظرفیت کامل این کشتارگاه و سایر کشتارگاه‌های کشور بتوانیم تولید گوشت داخل را افزایش داده و برخی سیاست‌ها در تامین گوشت مورد نیاز از خارج کشور را اصلاح کنیم.
وزیر جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: مبنای دولت چهاردهم بر این است که تا پایان دولت در زمینه تولید گوشت قرمز خودکفا شویم و این امر جز با تلاش و زحمات ارزشمند دامداران کشور محقق نخواهد شد.
وی افزود: خشکسالی و کمبود علوفه نگرانی‌هایی برای دامداران ایجاد کرده، اما با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته، به میزان کافی علوفه از جمله جو و سایر اقلام علوفه‌ای تدارک دیده شده و جای هیچ نگرانی در این زمینه وجود ندارد.
 دامداران از کشتار زودهنگام دام خودداری کنند
نوری از دامداران خواست از کشتار زودهنگام دام‌های خود خودداری کنند، زیرا تا زمانی که دام‌ها به وزن استاندارد برسند علوفه مورد نیازشان تامین می‌شود تا دامداران بتوانند از فعالیت خود سود لازم را داشته باشند و هم از حداکثر ظرفیت‌ها برای تامین گوشت استفاده کنند.
 ثبات قیمت گوشت قرمز در یک سال گذشته
وزیر جهاد کشاورزی در پاسخ به سوالی پیرامون قیمت گوشت قرمز در کشور، گفت: گوشت قرمز از اقلامی است که طی یک سال گذشته در مقایسه با سایر کالاها یا با در نظر گرفتن سایر مولفه‌های موثر در تورم، روند قیمت آن یک خطی و تغییرات آن هم جزئی بوده است و برخی از افزایش قیمت‌ها در طول سال با توجه به سایر شاخص‌های اقتصاد کلان کشور و مولفه‌های اثرگذار، اجتناب‌ناپذیر است.
وی افزود: در تولید گوشت حدود ۳۰ درصد هزینه‌ها را با ارز ترجیحی پوشش می‌دهیم و حدود ۷۰ درصد آن با همان شرایط بازار آزاد که در اقتصاد کشور وجود دارد، تنظیم می‌شود و در نتیجه احتمال نوسان وجود دارد. نوری خاطرنشان کرد: وزارت جهاد کشاورزی باید حامی دامداران و تولیدکنندگان باشد که تولید اقتصادی و به صرفه شود و هم از
 مصرف کنندگان حمایت کند.
 تولید ۸۰ درصد گوشت قرمز مورد نیاز در کشور
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه ۸۰ درصد گوشت مورد نیاز کشور در داخل تولید می‌شود، گفت: از ۲۰ درصد مابقی نیز حدود ۱۳ تا ۱۴ درصد با ارز توافقی مرکز مبادله تامین می‌شود و تنها ۷ درصد از گوشت مورد نیاز کشور با ارز ترجیحی وارد می‌شود که جنبه تنظیم بازاری داشته است.
وی افزود:اتکای اصلی ما تولید در داخل و اولویت وزارت جهاد کشاورزی حمایت از تولید کنندگان داخلی است.