تشخیص اسکیزوفرنی توسط هوش مصنوعی با دقت ۹۱ درصدی

سامانه ابداعی محققان تایوانی موسوم به «BrainProbe» از هوش مصنوعی برای تشخیص اسکیزوفرنی با دقت ۹۱ درصد استفاده می‌کند.

تشخیص اسکیزوفرنی توسط هوش مصنوعی با دقت ۹۱ درصدی

سامانه ابداعی محققان تایوانی موسوم به «BrainProbe» از هوش مصنوعی برای تشخیص اسکیزوفرنی با دقت ۹۱ درصد استفاده می‌کند.
به گزارش ایسنا، پلتفرم «BrainProbe» اولین ابزار هوش مصنوعی جهان برای تشخیص اسکیزوفرنی با استفاده از داده‌های MRI و فناوری یادگیری عمیق است.
به نقل از تایپه تایمز، از ابتلا به سرطان تا ایجاد زندگی، هوش مصنوعی در حال بازنویسی قوانین پزشکی است و اکنون توسط دانشمندان تایوانی برای تشخیص اسکیزوفرنی استفاده شده است.
 نگاه هوش مصنوعی به درون ذهن
محققان بیمارستان عمومی جانبازان تایپه(TVGH) یک پلتفرم مبتنی بر هوش مصنوعی توسعه داده‌اند که قادر به کمک به تشخیص اسکیزوفرنی است.
این ابزارها که اولین نمونه در نوع خود در جهان هستند، جهشی بزرگ در دنیای مراقبت‌های روانپزشکی محسوب می‌شوند که مدت‌ها با ذهنیت‌گرایی و حدس و گمان مواجه بوده است.
این ابزار که «BrainProbe» نام دارد، اسکن‌های تصویربرداری تشدید مغناطیسی(MRI) را برای تشخیص تغییرات ساختاری و عملکردی در مغز مرتبط با اسکیزوفرنی تجزیه و تحلیل می‌کند و با دقت ۹۱.۷ درصدی، اولین ابزار هوش مصنوعی جهان در نوع خود است که فاصله چشمگیری با روش‌های سنتی که به شدت به مصاحبه‌های بالینی و مشاهده رفتاری متکی هستند، دارد.
آلبرت یانگ(Albert Yang)، معاون مدیر مرکز توسعه هوش مصنوعی پزشکی TVGH به روزنامه تایپه تایمز گفت: رشته روانپزشکی مدت‌هاست که امیدوار است نشانگرهای بیولوژیکی عینی را شناسایی کند که می‌توانند به تعیین کمیت علائم [بیماری روانی] کمک کنند.
اسکیزوفرنی یک اختلال روانی پیچیده است که با توهم، هذیان و اختلالات شناختی شناخته می‌شود و با وجود چند دهه‌ تحقیق، تشخیص‌ها هنوز عمدتاً مبتنی بر علائم گزارش‌شده توسط خود فرد و تفسیر پزشک است و تشخیص نادرست یا درمان با تأخیر مشکل‌ساز است.
این رویکرد، اغلب نشانگرهای بیولوژیکی ظریف را نادیده می‌گیرد و تشخیص زودهنگام را دشوار می‌کند و از مداخلات به موقع و شخصی‌سازی‌شده که می‌تواند نتایج بیمار را به طور قابل توجهی بهبود بخشد، جلوگیری می‌کند.
 هوش مصنوعی علائم اولیه را شناسایی می‌کند
با در نظر گرفتن این چالش، تیم دکتر «یانگ» به هوش مصنوعی روی آورد و با استفاده از بیش از یک دهه داده‌های اسکن مغز از بیش از ۱۵۰۰ فرد، شامل افراد سالم و افراد مبتلا به اسکیزوفرنی، ابزار هوش مصنوعی خود را برای تشخیص تغییرات ظریف و در مراحل اولیه که برای چشم انسان نامرئی هستند، آموزش داد.
یکی از این موارد مربوط به مردی ۳۰ ساله بود که دچار توهمات شنوایی و هذیان‌های پارانوئیدی بود. یانگ می‌گوید: ابزار «BrainProbe» توانست علائم انحطاط در عملکرد و ساختار مغز او، به ویژه در مناطق عمیق‌تر مانند اینسولا و لوب گیجگاهی را تشخیص دهد. ناهنجاری‌های مرتبط با اسکیزوفرنی باعث ارزیابی بیشتر شد و بعداً ابتلای این مرد به این بیماری تأیید شد.
ابزار هوش مصنوعی «BrainProbe» چیزی بیش از یک ابزار تشخیصی است و می‌تواند نحوه تغییرات مغز را در طول زمان نیز ردیابی کند.
یانگ می‌گوید:مهم‌ترین قابلیت «BrainProbe» توانایی آن در ردیابی تغییرات مغز با افزایش سن است. این ابزار یک شاخص پیش‌بینی پیری مغز و مکانیسمی برای نظارت بر تغییرات پاتولوژیک ایجاد کرده است.