امضای قرارداد ۵۰۰ میلیون دلاری لایه نفتی پارس جنوبی از جلوه‌های ملی شدن صنعت نفت است

امضای قرارداد ۵۰۰ میلیون دلاری لایه نفتی پارس جنوبی از جلوه‌های ملی شدن صنعت نفت است

 


مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران گفت: یکی دیگر از جلوه‌های ملی شدن صنعت نفت با امضای قرارداد توسعه، تولید و ازدیاد برداشت از لایه نفتی پارس جنوبی رقم خورد.
به گزارش شانا به نقل از صدا و سیما، محسن خجسته‌مهردر تببین قرارداد لایه نفتی پارس جنوبی اظهار کرد: قرارداد ۵۰۰ میلیون دلاری توسعه تولید و ازدیاد برداشت از لایه‌های نفتی میدان گازی پارس جنوبی بین یکی از شرکت‌های معتبر خارجی و شرکت تأسیسات دریایی امضا شد.
وی افزود: در این قرارداد برای نخستین بار از حفاری‌های افقی با فناوری‌های نوین خارجی و تزریق آب به‌عنوان یکی از روش‌های ازدیاد برداشت استفاده می‌شود.مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران تصریح کرد: وضع لایه‌های نفتی پارس جنوبی به شکلی هست که با حفاری‌های متداول و متعارف که در کشور داریم نمی‌توانیم استفاده کنیم به همین دلیل این هم جزو مزیت خاص این قرارداد است که افزون بر سرمایه‌گذاری خارجی، از انتقال فناوری هم استفاده کنیم.
قرارداد توسعه فاز دوم لایه نفتی پارس جنوبی به مدت ۲۰ سال و در چارچوب قرارداد جدید بالادستی مذاکره و نهایی شده است، طرف قرارداد موظف است همه منابع مالی لازم به‌منظور اجرای طرح شامل هزینه‌های مستقیم سرمایه‌ای، هزینه‌های غیرمستقیم و هزینه‌های بهره‌برداری را تأمین کند.
 تکلیف یک میدان مشترک دیگر تعیین شد
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران از تحقق انتقال دانش و فناوری و بومی‌سازی برخی فناوری‌های مورد نیاز صنعت نفت در بخش بالادستی و فراساحل با اجرای فاز دوم طرح توسعه لایه نفتی پارس‌جنوبی خبر داد.
به گزارش خبرنگار شانا، محسن خجسته‌مهر  در آیین امضای قرارداد توسعه فاز دوم لایه نفتی پارس جنوبی با بیان اینکه در این قرارداد یکی دیگر از میدان‌های مشترک تعیین تکلیف می‌شود گفت: شرایط مناسبی برای جذب سرمایه خارجی و ایجاد اشتغال مستقیم و غیر مستقیم و تحرک در بسیاری از صنایع وابسته به توسعه صنعت نفت و گاز فراهم می‌شود.وی افزود: علاوه بر این، قرار گرفتن یکی از توانمندترین شرکت‌های بالادستی کشور در کنار پیمانکار اصلی طرح، شرایط مناسبی را به‌منظور انتقال دانش و فناوری و همچنین بومی‌سازی برخی از فناوری‌های مورد نیاز صنعت نفت در بخش بالادستی و فراساحل فراهم کرده است که امید می‌رود به‌مرور زمان و با اجرای طرح، این مهم محقق شود.