افزايش ۵۰ درصدي اجاره‌بها و سقوط طبقه متوسط به زيرخط فقر!

بعد ازچند دهه وعده و وعيد و چالش‌هاي متعدد با طرح‌هاي مختلفي چون مسكن مهر، صندوق پس‌انداز مسکن، بازار رهن ثانویه مسکن، فروش اقساطی مسکن، مسکن اجتماعی و حمایتی، مسکن قسطی کارمندان و طرح مسکن ملی، مسئولان ذيربط در امر مسكن تنها توصيه و راه حلي كه براي مستاجران روبه فزوني ارائه مي‌دهند اين است كه خانه نخرند تا ارزان شود! در حالي‌كه شوربختانه هيچ كالايي پس ازافتادن درمسير صعودي گراني در كشورما، به نرخ پيشين خود بازنگشته كه هيچ؛ مسئولان از اين گراني‌ها با نام «اصلاح» قيمت ياد كرده و كالا، هر كالايي به سير صعودي خود در قيمت ادامه داده است.در سال جديد، قيمت اجاره‌بها در تهران به‌طور ميانگين ۵۰ درصد افزايش داشته است. اين مسئله موجب شده بسياري از خانواده‌هاي طبقه متوسط ديگر نتوانند در تهران به اجاره‌نشيني ادامه دهند و به شهرك‌هاي اقماري و حاشيه‌هاي شهر مهاجرت كرده‌اند. به گفته رئیس اتاق بازرگانی:

افزايش ۵۰ درصدي اجاره‌بها و سقوط طبقه متوسط به زيرخط فقر!

بعد ازچند دهه وعده و وعيد و چالش‌هاي متعدد با طرح‌هاي مختلفي چون مسكن مهر، صندوق پس‌انداز مسکن، بازار رهن ثانویه مسکن، فروش اقساطی مسکن، مسکن اجتماعی و حمایتی، مسکن قسطی کارمندان و طرح مسکن ملی، مسئولان ذيربط در امر مسكن تنها توصيه و راه حلي كه براي مستاجران روبه فزوني ارائه مي‌دهند اين است كه خانه نخرند تا ارزان شود! در حالي‌كه شوربختانه هيچ كالايي پس ازافتادن درمسير صعودي گراني در كشورما، به نرخ پيشين خود بازنگشته كه هيچ؛ مسئولان از اين گراني‌ها با نام «اصلاح» قيمت ياد كرده و كالا، هر كالايي به سير صعودي خود در قيمت ادامه داده است.در سال جديد، قيمت اجاره‌بها در تهران به‌طور ميانگين 50 درصد افزايش داشته است. اين مسئله موجب شده بسياري از خانواده‌هاي طبقه متوسط ديگر نتوانند در تهران به اجاره‌نشيني ادامه دهند و به شهرك‌هاي اقماري و حاشيه‌هاي شهر مهاجرت كرده‌اند. به گفته رئیس اتاق بازرگانی:
«طبقه متوسط کشوردرحال تجزیه شدن است.» و اين مسئله براي تمام مسئولان بايد زنگ خطر و هشداري بزرگ باشد، چرا كه اگر جامعه‌اي طبقه متوسط خود را با سقوط آن به زير خط فقر از دست دهد در عمل سرمايه اجتماعي خود را به‌عنوان دولت از دست داده است. با توجه به سخنان وزير بازرگاني و نيز كارشناسان مسكن، جامعه ما دچارافزایش قابل توجه نابرابری و شکاف عميق اجتماعی شده؛ هم در فضاي كسب و كار و هم در فضاي اجتماعي.  براساس آمار طی دو سال گذشته تورم مسکن در تهران حدود ۲۰۰ درصد بوده، در حالی‌که تورم عمومی در این مدت حدود ۷۰ درصد بوده است. بنابراین مسکن ۱۳۰ درصد حباب دارد. به گفته فعالان بازار مسکن همواره با افزایش قیمت مسکن در تهران، اجاره‌بها نیز رشد داشته و این رشد در طی ماه‌های اخیر به‌رغم حضور مستمر بخش تقاضا پررنگ‌تر بوده است.يك کارشناس شهرسازی با وخیم دانستن اوضاع بازار اجاره در کشور مي‌گويد: متاسفانه دراین خصوص به‌رغم تاکیدات فراوان کنشگران بازار مسکن به لزوم توجه دولت به بازاراجاره این مسئله نادیده گرفته می‌شود.