شگفت انگیزترین فواید مصرف نخود فرنگی

محققان می‌گویند گنجاندن نخود فرنگی در رژیم غذایی می‌تواند خطر ابتلا به برخی بیماری‌ها را کاهش دهد.


محققان می‌گویند گنجاندن نخود فرنگی در رژیم غذایی می‌تواند خطر ابتلا به برخی بیماری‌ها را کاهش دهد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از هلث آنلاین، نخود فرنگی گیاهی از دسته حبوبات است و امروزه در غذا‌های مختلف به صورت گسترده مورد استفاده قرار می‌گیرد. این گیاه بسیار مغذی بوده و دارای میزان قابل توجهی فیبر و آنتی اکسیدان است. تحقیقات مختلف ارتباط میان مصرف نخود فرنگی و حفاظت از بدن در برابر بیماری‌های مزمن مانند بیماری‌های قلبی و سرطان را اثبات کرده است.
از سوی دیگر، برخی از افراد به دلیل آنچه خاصیت مضر نخود فرنگی می‌خوانند از مصرف آن اجتناب می‌کنند. این خاصیت می‌تواند منجر به نفخ شکم شود. با این حال، متخصصان تغذیه بر خواص بی نظیر این گیاه برای سلامت بدن تاکید دارند.
براساس اعلام مرکز اطلاعات غذایی آمریکا، نخود فرنگی جزو گیاهان کم کالری است. هر نیم فنجان (معادل ۱۷۰ گرم) نخود فرنگی تنها
 ۶۲ کالری انرژی دارد که از این میان، ۷۰ درصد انرژی آن ناشی از کربوهیدارت و باقی آن ناشی از پروتئین و میزان کمی چربی است.
همچنین نخود فرنگی غنی از ویتامین‌ها و مواد معدنی است. مصرف نیم فنجان از این گیاه ۳۴ درصد نیاز روزانه بدن به ویتامین A، ۲۵ درصد ویتامین K، ۱۳ درصد ویتامین C، و ۱۵ درصد نیاز بدن به تیامین را تامین می‌کند. همچنین فولات، منگنز، آهن و فسفر در نخود فرنگی وجود دارد.
متخصصان تغذیه می‌گویند نخود فرنگی یکی از بهترین منابع گیاهی پروتئین به ویژه برای افرادی است که رژیم غذایی گیاهی دارند. مصرف پروتئین باعث می‌شود سطح هورمون‌هایی که باعث کاهش اشتها می‌شود، افزایش یابد. پروتئین به همراه فیبر به هضم آرام غذا و احساس سیری بلند مدت کمک می‌کند. مصرف مناسب فیبر و پروتئین به صورت همزمان باعث می‌شود فرد بتواند اشتهای خود را کنترل کرده و در خوردن غذا زیاده روی نکند.
مصرف نخود فرنگی می‌تواند به تنظیم قند خون در افراد مبتلا به دیابت کمک کند. به دلیل ترکیبات موجود در این گیاه، هضم نخود فرنگی به آرامی صورت می‌گیرد و همین امر مانع از افزایش سریع قند خون می‌شود. همچنین فیبر و پروتئین به افراد دیابتی به کنترل قند خون کمک می‌کند.
محققان می‌گویند فیبر موجود در نخود فرنگی به روند هضم مناسب غذا کمک می‌کند. باکتری‌های مفید روده (پروبیوتیک) از فیبر تغذیه می‌کنند و رژیم غذایی حاوی فیبر می‌تواند باعث افزایش آن‌ها در روده شود. تحقیقات نشان می‌دهد مصرف فیبر می‌تواند عبور مواد غذایی را از روده‌ها تسهیل کرده و مانع از ابتلا به یبوست شود.
از دیگر فواید مصرف نخود فرنگی می‌توان به حفاظت از بدن در برابر بیماری‌های قلبی و عروقی، جلوگیری از ابتلا به برخی سرطان‌ها به ویژه سرطان پروستات در آقایان، و نیز جلوگیری از ابتلا به دیابت اشاره کرد.