اثرات مخرب مخدر گل در ایران از تمام مخدرهای دیگر بالاتر است

یک روان‌پزشک و درمان‌گر اعتیاد اعلام کرد:

یک روان‌پزشک و درمان‌گر اعتیاد گفت: بی‌تعارف بارها گفته‌ام مخدر گل در ایران از تمام مواد دیگر مخرب‌تر است، اما به این معنا نیست که بگویم دیگر موادمخدر، اثرات مخربی ندارد.

اثرات مخرب مخدر گل در ایران از تمام مخدرهای دیگر بالاتر است

یک روان‌پزشک و درمان‌گر اعتیاد گفت: بی‌تعارف بارها گفته‌ام مخدر گل در ایران از تمام مواد دیگر مخرب‌تر است، اما به این معنا نیست که بگویم دیگر موادمخدر، اثرات مخربی ندارد.
به گزارش ایسنا، دکتر محمدعلی فلاح‌زاده درباره عوارض استفاده از ماده اعتیادآور گل، اظهار کرد: این گیاه شامل دو نوع گونه «ساتیوا» و «ایندیکا» در جهان بوده و اقلیم رشد آن‌ها متفاوت است. گونه گل ساتیوا در مناطق استوایی رشد کرده، میزان THC (تتراهیدروکانابینول) یا همان ماده مخرب آن کمتر و پادزهر آن بیشتر است، اما گونه گلی که در منطقه جغرافیایی ما رشد می‌کند (ساتیوا) دارای THC یا همان اثرات مخرب بیشتر بوده و بی‌نهایت برای مغز مضر و حاوی پادزهر کمتر است.
این روان‌پزشک با تأکید بر اینکه نوع مشکل موجود با ماده اعتیادآور گل با سایر مخدرها متفاوت است، گفت: نوجوانان و جوانان ما تقریباً می‌دانند به طور مثال کوکائین بد است اما نگرش آن‌ها نسبت به ماده گل متفاوت است.
 مصرف‌کنندگان گل اثرات مخرب آن را دست‌کم گرفته‌اند
وی با بیان اینکه علت اعتیاد افراد به گل با علت اعتیاد آن‌ها به مواد دیگری مانند تریاک متفاوت است، خاطرنشان کرد: همه می‌دانند که تریاک چه اثرات مخربی دارد، اما در مورد گل نوجوانان و جوانان دچار ساده‌انگاری می‌شوند و قیمت آن نیز ارزان است.
این درمان‌گر اعتیاد با بیان اینکه به طور مثال کشور پرتغال در سال‌هایی مصرف گل را آزاد اعلام کرد اما بعداً به دلیل جرم و جنایت ناشی از آن، سیاست‌ آزادسازی گل را اشتباه دانست و مجدداً ممنوع اعلام کرد، گفت: گل موجود در ایران اصلاً معلوم نیست از کجا آمده است، چقدر درصد THC دارد و بعضی از آن‌ها حاوی قارچ و کپک است.
فلاح‌زاده بیان کرد: اثرات مخرب میان‌مدت و بلندمدت گل بسیار زیاد است.
 اثرات ماده اعتیادآور گل در ایران از تمام مخدرهای دیگر بالاتر است
این روان‌پزشک با اشاره به اثرات مخرب ماده اعتیادآور گل، تصریح کرد: بی‌تعارف بارها گفته‌ام گلی که در ایران مصرف می‌شود از تمام مواد دیگر مخرب‌تر است، اما این امر به این به معنا نیست که سایر موادمخدر را مجاز اعلام کنم و بگویم دیگر موادمخدر اثرات مخربی ندارد.این درمان‌گر اعتیاد افزود: شاید وقتی مصرف‌کننده شیشه، اقدام به ترک کند، مغز وی نیز به حالت قبلی بازگردد، اما در مورد گل اینگونه نیست و در خیلی از موارد چشمان مصرف‌کنندگان گل تا طولانی مدت حالت خیرگی و زلزدگی دارد، لحن کلام آن‌ها مشخص نیست و اصلاً معلوم نیست چه می‌گویند.
فلاح‌زاده، قرمزی چشم، گشادشدن مردمک چشم و خشکی دهان را از علائم مصرف کوتاه‌مدت گل دانست و یادآور شد: نخ کلام از دست مصرف‌کنندگان گل خارج می‌شود، دیگر غنای کلمات در واژگان مورد استفاده نخواهند داشت، مهارت دست آن‌ها از بین می‌رود و به طور مثال اگر خطاط یا نقاش باشند، مهارت خود را از دست می‌دهند.