هشدار جدی وزارت بهداشت درباره تشدید گرانی و دسترسی سخت ۵ دهک‌ به اقلام ضروری

اگر تأمین گوشت مقدور نیست خواهش ما این است که تخم مرغ از برنامه غذایی مردم حذف نشود. تخم مرغ می‌تواند تأمین کننده پروتئین مورد نیاز مردم باشد. با مصرف تخم‌مرغ می‌توان به پروتئین کافی دست یافت.

هشدار جدی وزارت بهداشت درباره تشدید گرانی  و دسترسی سخت ۵ دهک‌ به اقلام ضروری

اگر تأمین گوشت مقدور نیست خواهش ما این است که تخم مرغ از برنامه غذایی مردم حذف نشود. تخم مرغ می‌تواند تأمین کننده پروتئین مورد نیاز مردم باشد. با مصرف تخم‌مرغ می‌توان به پروتئین کافی دست یافت.
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: برخی اقلام خوراکی به حدی گران شده‌اند که دسترسی خانواده‌ها و بخصوص دهک‌های یک تا پنج به مواد غذایی محدود و سخت شده است.
به گزارش ایلنا، احمد اسماعیل‌زاده، مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به گرانی مواد غذایی گفت: «در چند سال اخیر شاهد افزایش قیمت‌ها به‌ویژه در حوزه اقلام خوراکی بوده‌ایم و این روزها هم شاهد تشدید این روند هستیم. برخی اقلام خوراکی به حدی گران شده‌اند که دسترسی خانواده‌ها و بخصوص دهک‌های یک تا پنج به مواد غذایی محدود و سخت شده است. بررسی‌هایی که در سال‌های قبل انجام شده، نشان می‌دهند که حدود ۳۵ تا ۴۵ درصد خانوارها برخی اقلام غذایی مانند سبزیجات و لبنیات را کمتر از مقادیر مورد نیاز مصرف می‌کنند.»
به گفته او علت مصرف کمتر مواد غذایی مورد نیاز علاوه بر فرهنگ بهداشت و تغذیه جامعه، مساله افزایش قیمت‌ها هم بسیار تاثیرگذار است:
«وزارت بهداشت، در حوزه فرهنگ تغذیه اقداماتی را انجام داده اما افزایش قیمت مواد غذایی خارج از حوزه اختیارات این وزارتخانه است. با این حال ما در کنار مردم از دستگاه‌های مربوطه مانند جهاد کشاورزی، وزارت صمت و… در این حوزه مطالبه‌گر هستیم تا این دستگاه‌ها با نظارت کافی بر قیمت‌ها و برخورد با اخلال‌گران بازار مواد غذایی از افزایش قیمت اقلام خوراکی مورد نیاز مردم جلوگیری کنند و این مواد را به نحو مطلوب در دسترس مردم قرار دهند.»
 برقراری کالابرگ ضروری است
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه، تاکید کرد  که وزارت بهداشت به جد پیگیر ایجاد برنامه‌های حمایت غذایی برای مردم است و در دولت بر تدوین این برنامه در اسرع وقت تاکید می‌کند. ما پیگیر برقراری کالابرگ الکترونیک هستیم به این امید که به این شیوه، اندکی از نیازهای غذایی مردم به‌ویژه در دهک‌های پایین‌تر تأمین شود. ما همچنین به محض برقراری این برنامه، لیست اقلام غذایی و کالاهای اساسی که بتوانند کالری و پروتئین مورد نیاز مردم را تأمین کند در اختیار وزارت رفاه قرار خواهیم داد تا مردم بتوانند کالاهای مورد نیاز خود را تأمین کنند.»
او اظهار کرد: «لیستی که در اختیار وزارت رفاه قرار می‌دهیم مشخصا به مواد غذایی با بهترین کیفیت اشاره می‌کند مثلا برنج ایرانی، اما وزارت رفاه براساس بودجه و اعتباری که در اختیار دارد در خصوص کیفیت مواد غذایی در نظر گرفته شده برای کالابرگ، تصمیم‌گیری می‌کند. البته نمی‌توان گفت اگر کیفیت یک ماده غذایی در کالابرگ کمی نازل باشد، به معنای کمبود مواد مغذی آن است. تمام کالاهای در نظر گرفته شده در کالابرگ شرایط بهداشتی مناسب و مواد مغذی کافی دارند.»