خودکفایی گوشت، برنج، شکر و موز تا سه‌سال آینده

وزیر جهاد کشاورزی:

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به برنامه خودکفایی گوشت، برنج، شکر و موز تا سه‌ سال آینده گفت: مخالف واردات و صادرات نیستیم اما باید اول نیاز پایه کشور تامین شود.

خودکفایی گوشت، برنج، شکر و موز تا سه‌سال آینده

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به برنامه خودکفایی گوشت، برنج، شکر و موز تا سه‌ سال آینده گفت: مخالف واردات و صادرات نیستیم اما باید اول نیاز پایه کشور تامین شود.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، غلامرضا نوری در دیدار سید پرویز فتاح رییس ستاد اجرایی  فرمان امام (ره) اظهار داشت:روحیه جهادی و کاری و تعامل و همکاری آقای فتاح همیشه آموزنده بوده است. از همان روزهای نخست که همکاری و حمایت خود را اعلام کردند یک پشتوانه قوی برای ما بود.
نوری طرح جهش تولید گندم در دیمزارها را طرحی بسیار موفق دانست و گفت: این طرح با تلاش کشاورزان زحمتکش کشور به خوبی پیش می‌رود و امسال نیز از سال‌هایی است که موفقیت آن به صورت واضح و روشن و براساس آمار مشخص خواهد شد.
وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد:با تجربه اجرای طرح تولید در دیمزارها وارد دو مسیر جدید شده‌ایم که در آنها بنا داریم به خودکفایی تولید گوشت قرمز و دام به ویژه دام سبک در کشور دست یابیم.
وی اظهار داشت:در سال‌های گذشته تا حدودی نگاه‌ها از سمت دام کوچک و دام روستایی برداشته شده بود و به آن توجه کمتری می‌شد، برای مثال در این بخش صدور مجوز متوقف و از امکانات و فرصت‌هایی حوزه نهاده کمتر استفاده می‌شد؛ یکی از عواملی که اکنون وارد کننده ۲۰ درصد از نیاز کشور هستیم، ناشی از همین کم‌توجهی به تولید داخل است.
نوری تصریح کرد:توصیه رهبر معظم انقلاب درباره همکاری مشترک در جهش تولید، پشتوانه و برکت طرح است و با یک برنامه‌ریزی سه ساله در تلاشیم تا واردات گوشت را به صفر نزدیک کنیم.
به گفته وی، برنامه‌های خودکفایی کشور علاوه بر افزایش تولید گوشت، به کشاورزان و دامداران در واحد‌های کوچک روستایی کمک می‌کند تا بتوانند فعالیت خود را بهره‌ور کرده و با استفاده از امکانات بیشتر، علم و فن و نهاده‌ها را بیش از گذشته به فعالیت خود تزریق کنند؛ تا علاوه بر تامین منافع ملی، از خروج ارز جلوگیری شود.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به تفاهم‌نامه مشترک با ستاد اجرایی فرمان امام(ره) در جهش تولید برنج گفت: بخشی از برنج موجود در بازار کشور وارداتی است در حالی که ظرفیت خودکفایی برنج در کشور وجود دارد.
نوری با اشاره به برنامه‌ریزی برای خودکفایی در تولید شکر و بی‌نیازی کشور از واردات آن، گفت: طبق برنامه‌ریزی تلاش می‌کنیم تا ۳-۴ سال آینده به خودکفایی برسیم اصلاح بذر شروع شده و با سرعت ادامه دارد تا با تولید چغندرقند پاییزه‌ به خودکفایی شکر برسیم.
وی با بیان این که برای افزایش سطح زیر کشت و افزایش کارخانه‌های قند به سرمایه‌ ‌و زمان نیاز داریم، ادامه داد: براساس مطالعات صورت گرفته اکنون به سه کارخانه تقریباً بزرگ‌مقیاس در شمال‌شرق، جنوب‌غرب و غرب کشور نیازمندیم، هم‌اکنون سرمایه‌گذاری‌هایی از سوی بخش خصوصی صورت گرفته و واحدهایی با پیشرفت‌های ۱۰ و ۱۵ درصدی تمایل به مشارکت و همکاری دارند که می‌‌توانند زمینه خودکفایی کشور در تولید شکر را فراهم کنند.
وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: کارخانه‌های نیشکر در حال اصلاح است تا بتوانند چغندرقند را به شکر تبدیل کنند احداث این کارخانه‌ها نیز از ضروریات است.
وی به خودکفایی در تولید موز نیز اشاره کرد و افزود: محصولاتی همچون موز ارزبری زیادی داشت و سالانه ۶۰۰-۷۰۰ میلیون دلار ارز صرف خرید این محصول می‌شد، ظرفیت تولید این محصول با کمک بخش خصوصی در کشور وجود دارد و امیدواریم طی ۳-۴ سال آینده بتوانیم در زمینه تولید موز نیز به خودکفایی برسیم و دیگر خروج ارز را برای میوه های گرمسیری و موز نداشته باشیم.