اثبات یک رابطه میان سدیم و بیماری های قلبی و عروقی

کالج قلب و عروق آمریکا؛

مشخص شده که بسیاری از مردم بیش از مقدار توصیه شده روزانه سدیم مصرف می کنند، به ویژه آنهایی که برای سلامت قلب خود باید مقدار محدودتری مصرف داشته باشند.

مشخص شده که بسیاری از مردم بیش از مقدار توصیه شده روزانه سدیم مصرف می کنند، به ویژه آنهایی که برای سلامت قلب خود باید مقدار محدودتری مصرف داشته باشند.
این یافته ها بر اساس یک مطالعه جدید جمع آوری شده اند که نشان می دهد افراد مبتلا به بیماری های قلبی عروقی (CVD)، بیش از دو برابر مقدار توصیه شده (1500 میلی گرم) سدیم در روز مصرف می کنند. در واقع میانگین میزان سدیم مصرفی روزانه 3096 میلی گرم بود که 89 درصد از شرکت کنندگان در مطالعه بیش از مقدار توصیه شده مصرف داشتند.
این یافته ها در تاریخ 6 الی 8 آوریل در جلسه علمی سالانه کالج قلب و عروق آمریکا  ارائه شده اند. با این حال نتایج مورد نظر هنوز توسط یک مجله معتبر منتشر نشده اند.
انجمن قلب آمریکا (AHA) توصیه می‌ کند بزرگسالانی که مبتلا به بیماری قلبی نیستند یا اختلال تشخیص داده شده ای ندارند، بیش از 2300 میلی‌ گرم سدیم در روز مصرف نکنند. این مقدار تقریبا معادل یک قاشق چایخوری نمک خوراکی است.
این در حالی است که به طور میانگین افراد مبتلا به بیماری های قلبی در مطالعه حاضر، حدود 1000 میلی گرم از این سطح فراتر رفته و مصرف بیشتری داشته اند.
در این پژوهش از داده‌ های 3170 شرکت‌ کننده استفاده شد. نمونه مورد مطالعه شامل مردان و زنان بالای 20 سال با تشخیص بیماری قلبی عروقی بود. از این گروه، اکثریت 65 سال یا بیشتر سن داشتند، سفیدپوست بودند و سطح تحصیلات کمتر از دیپلم داشتند. مردان، که کمی بیش از نیمی از افراد (56.4درصد) مطالعه را تشکیل می دادند، دارای اضافه وزن با میانگین دریافت 1862 کالری در روز بودند.
گروهی که بیشترین مصرف سدیم را داشتند، افرادی بودند که در انتهای بالاتر مقیاس درآمد قرار داشتند و دارای مدرک دانشگاهی یا بالاتر بودند.
 اگر بیش از حد سدیم مصرف کنیم چه اتفاقی برای قلب رخ می دهد؟
نام شیمیایی نمک خوراکی کلرید سدیم است.سدیم یک ماده معدنی طبیعی است که در مقادیر کم برای سلامتی انسان ضروری است.
دکتر جین مورگان، متخصص قلب و عروق در آتلانتا، توضیح می دهد: سدیم به تعادل آب در بدن ما کمک می کند. این ماده حتی از عملکرد صحیح عضلات و اعصاب نیز پشتیبانی می کند. در پزشکی ضرب‌ المثلی وجود دارد که می‌ گوید: هرجا سدیم برود، آب نیز به دنبال آن خواهد رفت. به همین دلیل است که نمک باعث افزایش حجم خون در بدن می شود و به دنبال آن افزایش فشار خون رخ می دهد. افزایش فشار خون در ادامه قلب را مجبور می کند تا سخت تر کار کند و در نهایت ما را در معرض خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی قرار می دهد.
*عصر ایران