میان‌وعده‌هایی که باعث سلامت قلب‌تان می‌شود...

میان‌وعده ازجمله موادغذایی افزودنی‌ به رژیم غذایی است. در صورت انتخاب درست میان‌وعده‌ها می‌توانیم مواد مغذی و انرژی لازم را برای بدن فراهم کنیم. غذاهای کامل مانند میوه‌ها، سبزیجات، آجیل، دانه‌ها و غلات کامل به دلیل داشتن فیبر، آنتی‌اکسیدان‌ها، مواد معدنی و ویتامین‌ها از جمله میان‌وعده‌هایی‌ هستند که سلامت قلب را بهبود می‌بخشند.

میان‌وعده‌هایی که باعث سلامت قلب‌تان می‌شود...

میان‌وعده ازجمله موادغذایی افزودنی‌ به رژیم غذایی است. در صورت انتخاب درست میان‌وعده‌ها می‌توانیم مواد مغذی و انرژی لازم را برای بدن فراهم کنیم. غذاهای کامل مانند میوه‌ها، سبزیجات، آجیل، دانه‌ها و غلات کامل به دلیل داشتن فیبر، آنتی‌اکسیدان‌ها، مواد معدنی و ویتامین‌ها از جمله میان‌وعده‌هایی‌ هستند که سلامت قلب را بهبود می‌بخشند.
به گزارش بهداشت نیوز، وری‌ول‌هلث  (Very‌well health‌) در مطلبی تازه چندین میان‌وعده را که اثرات بسیاری بر بهبود سلامت قلب دارند، برشمرده است.
بیماری قلبی یکی از عوامل اصلی مرگ‌ومیر در سراسر جهان است. اصطلاح «بیماری قلبی» برای شرایطی به کار می‌رود که قلب یا ساختار آن مانند شریان‌ها، دریچه‌ها، عروق و سیستم الکتریکی دچار مشکل و نارسایی شود.
انواع بیماری‌های قلبی عبارتند از: کاردیومیوپاتی، بیماری عروق کرونر، آریتمی قلبی، نارسایی قلبی، بیماری دریچه قلب و بیماری پریکاردیت یا التهاب پرده دور قلب.
غذایی که می‌خوریم بر عواملی مانند فشار خون، تری‌گلیسیرید (نوعی چربی یا لیپید در خون)، سطح کلسترول و التهاب تاثیرگذار است و همین امر ضرورت انتخاب میان وعده‌های سالم برای قلب را برجسته می‌کند.
در اینجا به چند میان‌وعده که برای سلامت قلب مفیدند اشاره می‌شود.این میان‌وعده‌های خوشمزه، کم‌کالری و سرشار از فیبر در هضم غذا و مدیریت وزن نقش مهمی ایفا می‌کنند.
 سیب  - تحقیقات نشان می‌دهد که خوردن دو عدد سیب کامل در روز به دلیل داشتن فیبر محلول و پلی‌فنول، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و همچنین فشار خون بالا را کاهش می‌دهد.
سیب همچنین حاوی ویتامین‌های ث (C)‌، کا (K)، ئی (E)، ب۱ (B۱)، ب۶ (B۶)، مس و پتاسیم است. یک سیب متوسط ۱۰۴ کالری و پنج گرم فیبر دارد. خوردن سیب با کره بادام زمینی یا در اسموتی (Smoothie)، میان‌وعده‌ای سالم و پر فیبر برای قلب محسوب می‌شود.
 کرفس -  کرفس که در خانواده چتریان یا کرفسیان قرار می‌گیرد، نوعی سبزی کم‌کالری، سرشار از ویتامین، فیبر و آنتی‌اکسیدان است. طبیعت پرآب و فیبر این سبزی برای سلامت قلب مفید است. این سبزی را می‌توان به تنهایی یا به همراه کره آجیل‌ مانند کره بادام یا کره بادام‌زمینی مصرف کرد.
 نخود سوخاری - طبق پژوهشی در سال ۲۰۱۹، مصرف لوبیا و حبوبات ازجمله نخود، خطر بیماری قلبی را تا ۱۴ درصد کاهش می‌دهد. بیشترین توصیه‌ها برای مصرف حبوبات به دلیل فیبر فراوان موجود در آنها است.
حبوبات همچنین به دلیل دارا بودن استرول‌های گیاهی، سطح کلسترول را کاهش می‌دهند و در سلامت قلب موثرند.
نخود سوخاری میان وعده‌ای مغذی و ترد است که می‌توانید آن را در خانه تهیه یا از فروشگاه‌ها خریداری کنید، اما از مصرف انواعی که محتوای سدیم یا قند بالا دارند اجتناب کنید.
 خوراک حمص -  حمص غذای باستانی خاورمیانه است و نخود ماده اصلی تشکیل‌دهنده آن به شمار می‌رود. این خوراک با نخود، ارده، آب لیمو، سیر و روغن زیتون درست می‌شود و به دلیل داشتن روغن‌زیتون منبع عالی از چربی‌های سالم و مفید برای قلب است.
 ماست و توت -  نتایج پژوهشی در سال ۲۰۱۸ نشان داد که ماست یونانی به‌دلیل داشتن قند کم و پروتئین بالا، خطر ابتلا به بیماری قلبی را در افرادی که فشار خون بالا دارند، کاهش می‌دهد.
توت‌آبی یا بلوبری از فیبر، پتاسیم، فولات (ب۹)، ویتامین‌های ث و ب‌۶ و آنتوسیانین‌ها سرشار است که بر بهبود سلامت قلب تاثیر دارد.
 اسموتی‌ها -   اسموتی‌ها با داشتن ترکیبی از فیبر، ویتامین‌ها، آنتی‌اکسیدان‌ها، اسیدهای چرب امگا ۳ و ... در سلامت قلب نقش مهمی را ایفا می‌کنند.
 آجیل‌ها و دانه‌ها - اکثر آجیل‌ها و دانه‌ها حاوی چربی‌های سالم، ویتامین ئی (E) و مواد طبیعی دیگری‌ هستند که برای قلب مفید است. برخی از آجیل‌ها مانند گردو منبع بسیار خوبی از اسیدهای چرب امگا ۳ محسوب می‌شوند.