متخصص تغذیه پاسخ داد: خوردن فست فود هر چند وقت یکبار ضرر ندارد

متخصص تغذیه پاسخ داد: خوردن فست فود هر چند وقت یکبار ضرر ندارد


یک متخصص تغذیه و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران،
در خصوص مصرف فست فودها و چاقی، توضیحاتی ارائه داد.
به گزارش مهر، کوروش جعفریان، با بیان این مطلب که روز به روز بر آمار چاقی در کل جهان اضافه می‌شود، گفت: متأسفانه هیچ کشوری تا به حال موفق به کاهش آمار چاقی در افراد کشورش نشده است.
وی همچنین افزود: اگر بخواهیم در یک جامعه بزرگ غربالگری کنیم، بهترین روش، اندازه گیری BMI (شاخص توده بدنی) است.
جعفریان در پاسخ به این سوال که چرا بعضی از افراد با وجود شاخص توده بدنی مناسب، مبتلا به انواع بیماری‌ها از جمله فشار خون و بیماری‌های قلبی عروقی هستند، اما افراد دیگری با ابتلاء به چاقی، هیچ بیماری ندارند، گفت: بسیاری از بیماری‌ها منشأ وراثتی دارد و به چاقی یا لاغری کمتر ارتباط دارد.
وی، چاقی واقعی را افزایش تعداد سلول‌های چربی و بدتر از آن، افزایش حجم سلول‌های چربی دانست و افزود: اگر فردی با حجم بالای سلول‌های چربی روبرو باشد، در آینده با بیماری‌های زیادی مواجه خواهد شد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران تاکید کرد: تغذیه نامناسب در دوران نوزادی و بلوغ، باعث افزایش تعداد سلول‌های چربی در بدن می‌شود، متأسفانه در این مقطع از زندگی، برای کاهش تعداد سلول‌های چربی، برنامه ریزی مناسبی وجود ندارد و نوزاد چاق به نوجوان چاق و نوجوان چاق به بزرگسال چاق، تبدیل خواهد شد.
این متخصص تغذیه، متوسط مصرف نان در کشور را حدود
 ۱۶۰ کیلوگرم برای هر فرد دانست که سرانه مصرف بسیار زیادی است، در عوض مصرف روغن زیتون در کشور برای هر فرد، سالانه کمتر از ۲۰۰ گرم ذکر شده است، در صورتی که مصرف روغن زیتون از بسیاری از بیماری‌ها از جمله چاقی ناسالم و پر فشار خونی جلوگیری می‌کند، وی مصرف نکردن روغن زیتون را، خیانت به سلامت دانست.
وی با تاکید بر تصحیح الگوی غذایی در کشور، گفت: تنها ۱۲ درصد از مردم کشور سالم و سلامت تغذیه می‌کنند و حدود ۸۸ درصد از مردم، سبک تغذیه و عادات غذایی ناسالمی دارند.
جعفریان در پاسخ به این سوال که آیا روش طبخ کباب درست است، گفت: کباب از ماده غذایی ارزشمندی تهیه شده است، اما روش طبخ آن صحیح نیست و با این روش طبخ (بر روی آتش)، ترکیبات سرطانزایی به گوشت اضافه می‌شود.
وی افراط و تفریط را ناصحیح خواند و مصرف کم فست فودها (هر سه ماه یکبار) را بی خطر دانست.
این استاد دانشگاه گفت: چاقی در ذهن ما است، باید به عواملی که ذهن ما را تشکیل می‌دهند توجه کنیم، اگر ذهن ما بدون فکر به طرف غذاهای ناسالم برود، گرفتار خواهد شد، اما با فکر خوب به سمت غذای سالم می‌رویم و سلامت خواهیم ماند.
وی تنها راه نجات از چاقی را، ایده‌های سالم غذایی دانست.