تاثیر رژیم غذایی بر کاهش ابتلا به کووید۱۹

در افرادی که رژیم غذایی‌شان بر اساس گیاه‌خواری و به ویژه ماهی است، احتمال ابتلا به نوع متوسط و شدید کووید-۱۹ به ترتیب ۷۳ درصد و ۵۹ درصد کاهش می‌یابد.

تاثیر رژیم غذایی بر کاهش ابتلا به کووید۱۹

در افرادی که رژیم غذایی‌شان بر اساس گیاه‌خواری و به ویژه ماهی است، احتمال ابتلا به نوع متوسط و شدید کووید-۱۹ به ترتیب ۷۳ درصد و ۵۹ درصد کاهش می‌یابد.
با تحقیق روی نزدیک به ۳ هزار کارمند بخش مراقبت‌های بهداشتی که در صف اول درمان بیماران کرونا قرار داشته و بیش از سایرین در معرض ابتلا به ویروس بودند، در شش کشور جهان، مشخص شده افرادی که یا رژیم‌های غذایی مبتنی بر گیاهخواری را دنبال می‌کردندیا عمده رژیم غذایی‌شان ماهی، سبزیجات، حبوبات، آجیل ( گردو، بادام ، پسته و...) بوده و به‌ندرت از مرغ ، گوشت قرمز و گوشت‌های فرآوری شده( سوسیس و کالباس و..) استفاده می‌کردند، کمتر به کرونا مبتلا شده‌اند. پژوهشگرانی که بر روی این تحقیق کار کرده‌اند معتقدند، رژیم‌های غذایی با تاکید بر گیاهان یا ماهی الگوهای مناسب و سالم غذایی هستند که ممکن است به‌عنوان راهی برای حفاظت در برابر موارد شدید کووید-۱۹ مد نظر قرار گیرند.
پیش ازاین چند مطالعه این فرضیه را مطرح کرده بود که عادت‌های غذایی ممکن است نقش مهمی در ابتلا به کووید-۱۹، شدت علایم بیماری و مدت زمان بیماری داشته باشد، اما هیچ‌یک از این مطالعات رابطه میان الگوی غذایی و کووید-۱۹ را بررسی نکرده بود.تحقیق اخیر بر روی کارمندان بخش مراقبت‌های بهداشتی در شش کشور فرانسه، آلمان، ایتالیا، اسپانیا، بریتانیا و آمریکا صورت گرفته است.نتیجه نهایی این تحقیق ایناست که رژیم‌های غذایی مبتنی بر گیاهان، سبزیجات و ماهی ممکن است به کاهش شدت ابتلا به کووید-۱۹ کمک کنند.
پژوهشگران می‌گویند رژیم‌‌های غذایی سرشار از مواد مغذی، ب‌ویژه مواد شیمیایی گیاهی (پلیفنول‌ها، کاروتنوئید‌ها)، ویتامین و موادمعدنی، همگی برای داشتن یک سیستم ایمنی سالم مهم مهم هستند.ماهی منبع مهم ویتامین دی، و اسیدهای چرب امگا-۳ است که هر دو خاصیت ضد التهاب دارند.هر چه رژیم غذایی ما سالم‌تر، مغذی‌تر و ضد التهاب‌ترباشد، سیستم ایمنی بهتر عمل کرده و پاسخ آن به بیماری‌ و ویروس‌ها قوی‌تر خواهد بود.