هشدار نسبت به هزینه‌های کمرشکن سلامت در طبقات محروم

نشست گروه علوم بهداشتی و تغذیه فرهنگستان علوم پزشکی در تاریخ ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ با محوریت ارائه گزارش «نتایج مطالعات هزینه–درآمد خانوار در حوزه سلامت طی سه سال اخیر» برگزار شد.‌

نشست گروه علوم بهداشتی و تغذیه فرهنگستان علوم پزشکی در تاریخ ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ با محوریت ارائه گزارش «نتایج مطالعات هزینه–درآمد خانوار در حوزه سلامت طی سه سال اخیر» برگزار شد.‌به گزارش خبرگزاری مهر،در این جلسه، اکبری ساری گزارش مبسوطی از این مطالعات ارائه کرد که شامل تحلیل‌های آماری در خصوص متوسط پرداخت از جیب خانوار برای خدمات سلامت در مناطق شهری و روستایی و مقایسه آن در پنجک‌های درآمدی بود.
بر اساس این گزارش، خانوارهای واقع در پنج دهک اول درآمدی بیشترین آسیب‌پذیری را در برابر هزینه‌های کمرشکن سلامت دارند. هرچند هزینه پرداختی آن‌ها کمتر از دهک‌های بالاتر است، این امر ناشی از فقر شدید و ناتوانی در استفاده از خدمات سلامت است، نه بهبود وضعیت بهداشتی.
اکبری ساری همچنین با اشاره به این نکته که سهم سلامت از تولید ناخالص داخلی (GDP) در ایران حدود نصف کشورهای توسعه‌یافته است، افزود: حتی کشورهایی با سهم کمتر از (GDP) مانند تایلند با چهار درصد، عملکرد بهتری در هدایت منابع حوزه سلامت دارند؛ این نشان از اتلاف منابع در سیستم سلامت ایران دارد.
از دیگر چالش‌های مهم مطرح‌شده در جلسه، عدم پوشش خدمات پیشگیرانه توسط بیمه‌ها و ناکارآمدی نظام فعلی پزشک خانواده برای کاهش پرداخت از جیب مردم بود. همچنین، کیفیت پایین خدمات، بی‌اعتمادی مردم، و عدم مشارکت مؤثر آنان در نظام شبکه سلامت از موانع اصلی دستیابی به عدالت سلامت عنوان شد.