اصفهان، یزد و قم پیشرو در تأمین مسکن نخبگان

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان اعلام کرد:

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان از پیشرو بودن استان های یزد، اصفهان و قم در تامین مسکن نخبگان خبر داد و گفت: بزرگترین چالش ما در تامین مسکن نخبگان در تهران است که با کمبود زمین مواجه هستیم و برای رفع آن از روش های ترکیبی استفاده می‌شود.

اصفهان، یزد و قم پیشرو در تأمین مسکن نخبگان

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان از پیشرو بودن استان های یزد، اصفهان و قم در تامین مسکن نخبگان خبر داد و گفت: بزرگترین چالش ما در تامین مسکن نخبگان در تهران است که با کمبود زمین مواجه هستیم و برای رفع آن از روش های ترکیبی استفاده می‌شود.
به گزارش ایسنا، دکتر سعید خدایگان در نشست خبری که در سالن جلسات بنیاد ملی نخبگان برگزار شد، به سیاست‌ها و عملکردهای این نهاد اشاره کرد و گفت: امسال سال تحولات این بنیاد است و طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده در تلاش هستیم تا
بنیاد ملی نخبگان را از نسل یک به نسل ۲ ارتقا دهیم.
وی با بیان اینکه با زیرساخت های ایجاد شده در سال ۱۴۰۴، در سال ۱۴۰۵ گام های رو به جلو برای ایجاد تحول برداشته می‌شود و در سال ۱۴۰۷ هوشمند سازی و جریان سازی در حوزه نخبگان انجام می شود، اظهار کرد: در این راستا در بنیاد نخبگان این تحولات با شعار دانایی ، توانایی و مانایی دنبال می شود. در بخش دانایی اعتقاد داریم که دانش و علم مهمترین شاخص در شناسایی نخبگان است ؛ چرا که نخبگان با دانش و علم خود اقدام به شناسایی و حل مسائل کشور می‌کنند.
خدایگان، به بخش دانایی شعار بنیاد اشاره کرد و یادآور شد: دانایی یکی از شاخص های اصلی نخبگان است و ما برای شناسایی نخبگان پیاده سازی سامانه یکپارچه و هوشمندی را از ۴ ماه قبل شروع کردیم. در گذشته آمار نخبگان به صورت خود اظهار ثبت نام می شد ولی در این سامانه ثبت نام به صورت خود اظهاری است ولی درخواست های نخبگان با  بهره گیری از هوش مصنوعی بررسی شده و به این شیوه اقدام به شناسایی نخبگان خواهد شد.
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان با تاکید بر اینکه با بهره گیری از این سامانه هرم نخبگی شکل خواهد گرفت، این هرم را شامل دانش آموزان مستعد ، دانشجویان مستعد، دانش آموختگان برتر دانشگاه ها، اساتید دانشگاهی، پژوهشگران برتر موسسات دانست که در راس و قله این هرم نخبگان قرار می گیرند.
وی اضافه کرد: از طریق این هرم نخبگی، بسته حمایتی توانمندی نخبگی به نخبگان اختصاص می یابد تا آنها بتوانند به قله نخبگی برسند.
 طرح احمدی روشن
خدایگان از احیای طرح احمدی روشن خبر داد و با بیان اینکه در این طرح ۱۵۰۰ مساله احصا شده است، گفت:در طرح شهید وزوایی ۲۵۰۰ دانشجوی مستعد شناسایی شدند و به تنها بسته های آموزشی، پژوهشی و فناوری به آنها اختصاص می یابد. بسته های حمایتی بنیاد نخبگان نیز نسبت به دوره های قبل متحول شده است.
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان طرح پژوهشیار را یکی دیگر از طرح‌های بنیاد دانست که هدف آن حمایت از دانشجویان برتر دکتری دانست و ادامه داد: در طرح همیار صنعتی استانی روسای بنیاد ملی نخبگان استانی با احصا مسائل صنعتی استانی، اقدام به حل چالش های صنعتی با همکاری نخبگان استانی خواهند کرد.
وی گفت:طرح شهید بهشتی از طرح های بنیاد برای توانمند سازی اساتید در راستای حل مسایل کشور است. این طرح در حال بازنگری است و با نهایی شدن آن و ابلاغ این شیوه نامه مشارکت اساتید در حل مسائل کشور ارتقا خواهد یافت.
وی اضافه کرد:همیار صنعتی و طرح شهید بهشتی مکمل طرح احمدی روشن است با این تفاوت که در طرح همیار صنعتی به دنبال توسعه شبکه سازی نخبگانی هستم.
 نگاه ویژه به علوم انسانی
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان ادامه داد: ما در همه طرح های بنیاد ملی نخبگان به حوزه علوم انسانی توجه کردیم به گونه ای که در طرح احمدی روشن در هر استان یک‌طرح علوم انسانی تعریف شده است.
وی از تدوین شیوه‌نامه حمایت از هنرمندان خبر داد و گفت: از طریق این شیوه نامه، هنرمندان مستعد شناسایی خواهند شد.
خدایگان در ادامه از تدوین شیوه نامه حمایت از استعدادهای برتر افراد دارای معلولیت خبر داد و افزود: اولین دوره المپیاد مهارتی مستعدان معلول با حمایت معاونت علمی و بنیاد ملی نخبگان برگزار شد و ما برای حمایت از این مستعدان تدوین شیوه‌نامه آنها را در دستور کار داریم.
به گفته وی این شیوه نامه در مراحل نهایی قرار دارد.
 معیشت و مسکن نخبگان
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان با اشاره به طرح مسکن نخبگان یادآور شد: معیشت و مسکن دو چالش اساسی نخبگان دانست و افزود: در بخش اشتغال طرح های متعددی در حال اجرا است که یکی از آنها جذب نخبگان در دستگاه های اجرایی است. از شهریور سال گذشته بررسی پرونده ۳۸ هزار نفر از نخبگان بررسی شده و مراحل نهایی خود را طی می کند .
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه فراخوان چهارم جذب نخبگان در دستگاه های اجرایی در شهریور سال جاری منتشر می شود، گفت: در فراخوان چهارم فرایندها، کیفیت کد رشته های استخدامی ارتقا یافته است.
خدایگان با بیان اینکه آیین نامه جذب و نگهداشت نخبگان در سازمان امور استخدامی نهایی شده است اظهار کرد: با حمایت و کمک های سازمان امور استخدامی ۱۷۰ ردیف استخدامی ویژه برای نخبگان برای جذب در دانشگاه ها به عنوان عضو هیات علمی اختصاص‌ داده شده است.
وی تاکید کرد: بر این اساس ۲۰ درصد از ظرفیت های جذب هیات علمی در دانشگاه های وابسته به وزارت علوم و بهداشت به نخبگان اختصاص خواهد یافت.
به گفته  قائم مقام بنیاد ملی نخبگان طرح جهت نیز از طرح های دیگر بنیاد در این راستا است که طی آن دانشجویان دکتری طرح های خود را ثبت  می کنند.