جذب دانشجویان خارجی فرصتی برای توسعه دیپلماسی علمی

معاون بورس و امور دانشجویان خارج سازمان امور دانشجویان، در بازدید از دانشگاه صنعتی تبریز بر ضرورت تسریع روند بین‌المللی‌سازی آموزش عالی و جذب دانشجویان خارجی با کیفیت تاکید کرد.

معاون بورس و امور دانشجویان خارج سازمان امور دانشجویان، در بازدید از دانشگاه صنعتی تبریز بر ضرورت تسریع روند بین‌المللی‌سازی آموزش عالی و جذب دانشجویان خارجی با کیفیت تاکید کرد.
به گزارش روابط عمومی وزارت علوم؛ عباس قنبری باغستان، معاون بورس و امور دانشجویان خارج سازمان امور دانشجویان، در بازدید از دانشگاه صنعتی تبریز بر ضرورت تسریع روند بین‌المللی‌سازی آموزش عالی و جذب دانشجویان خارجی با کیفیت تاکید کرد.
وی با اشاره به آسیب‌شناسی انجام‌شده در این حوزه، خواستار مشارکت جدی‌تر دانشگاه‌های سطح یک کشور در جذب دانشجویان بین‌المللی و دوری از نگاه صرفاً تجاری به این موضوع شد.
قنبری باغستان با بیان اینکه دانشگاه‌های ایران تا ۱۰ سال آینده با کاهش شدید جمعیت دانشجویی مواجه خواهند شد، جذب دانشجویان خارجی را راهکاری کلیدی برای حفظ ظرفیت‌های آموزش عالی دانست.
وی افزود:دانشجویان خارجی تنها منبع درآمد دانشگاه‌ها نیستند، بلکه فرصتی برای توسعه دیپلماسی علمی، تبادل فرهنگی و تقویت اکوسیستم فناوری کشور محسوب می‌شوند.
معاون بورس و امور دانشجویان خارج سازمان امور دانشجویان، دو چالش اصلی در این زمینه را غیاب دانشگاه‌های مطرح در جذب دانشجو و تمرکز بیش از حد بر کشور‌های افغانستان و عراق عنوان کرد.
وی راهکار‌های پیشنهادی را شامل استفاده از زبان انگلیسی در آموزش، توسعه دوره‌های آنلاین، اعطای بورسیه به دانشجویان مستعد، بازاریابی تخصصی و همکاری با صنعت برای معرفی ظرفیت‌های ایران برشمرد.
قنبری باغستان با اشاره به تجربه موفق مالزی در جذب ۲۵۰ هزار دانشجوی خارجی پیش از همه‌گیری کرونا، تاکید کرد: با وجود یک‌چهارم ظرفیت مالزی، ایران می‌تواند با هماهنگی نهاد‌ها و همکاری دانشگاه‌های برتر، به اهداف کمی و کیفی برنامه هفتم توسعه در این حوزه دست پیدا کند.
وی همچنین بر لزوم حمایت همه‌جانبه از دانشجویان خارجی در ابعاد فرهنگی و رفاهی تأکید کرد و گفت: دانشجویان بین‌المللی نباید در ایران احساس تنهایی کنند. باید با برنامه‌ریزی دقیق، امکان تعامل آنان با صنعت، پارک‌های فناوری و جامعه میزبان فراهم شود.
در پایان این نشست، معاون امور دانشجویان خارج از دانشگاه صنعتی تبریز به دلیل همکاری‌های بین‌المللی و رویکرد هم‌افزایانه میان معاونت‌های مختلف تقدیر کرد و خواستار ارائه برنامه‌های عملیاتی برای جذب دانشجویان از کشور‌های آسیای میانه و سایر مناطق شد.