سقف معافیت مالیاتیِ مزدبگیران افزایش یافت

تا ۵ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان معاف از مالیات؛

در نشست مجلس، سقف معافیت مالیات بر درآمد افزایش یافت.



 


در نشست مجلس، سقف معافیت مالیات بر درآمد افزایش یافت.
به گزارش خبرنگار ایلنا، پیش از این در نسخه اولیه لایحه بودجه ۱۴۰۱، سقف معافیت مالیاتیِ مزدبگیران در بخش‌های مختلف، فقط ۵ میلیون تومان بود؛ این سقف در نشست مجلس (یازدهم اسفند) افزایش یافته و به ۵ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان رسیده است.
نمایندگان در نشست علنی  مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور، با بند (۵) تبصره (۱۲) ماده واحده لایحه بودجه ۱۴۰۱ با ۱۶۲ رأی موافق، ۵۹ رأی مخالف و ۴ رأی ممتنع از مجموع ۲۴۲ نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.
در بند (۵) تبصره (۱۲) ماده واحده لایحه آمده است: سقف معافیت مالیاتی سالانه موضوع ماده(۸۴) قانون مالیات¬های مستقیم در سال ۱۴۰۱ مبلغ ششصد و هفتاد و دو میلیون (۶۷۲,۰۰۰,۰۰۰)ریال تعیین می‌شود.
نرخ مالیات بر درآمد حقوق کارکنان دولتی و غیردولتی اعم از مجموع مندرج در احکام کارگزینی شامل حق شغل، حق شاغل، فوق العاده مدیریت و  فوق العاده مستمر و غیر مستمر و سایر پرداختی‌ها و کارانه به استثنای عیدی پایان سال به شرح زیر می‌باشد:
۱-۵- نسبت به مازاد ششصد و هفتاد و دو میلیون (۶۷۲,۰۰۰,۰۰۰)ریال تا یک میلیارد و هشتصد میلیون (۱,۸۰۰,۰۰۰,۰۰۰)ریال، ده درصد(۱۰درصد)
۲-۵- نسبت به مازاد یک میلیارد و هشتصد میلیون (۱,۸۰۰,۰۰۰,۰۰۰)ریال تا سه میلیارد (۳,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰)ریال، پانزده-درصد(۱۵درصد)
۳-۵- نسبت به مازاد سه میلیارد (۳,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰)ریال تا چهار میلیارد و دویست میلیون (۴,۲۰۰,۰۰۰,۰۰۰)ریال، بیست-درصد(۲۰درصد)
۴-۵- نسبت به مازاد چهارمیلیارد و دویست میلیون (۴,۲۰۰,۰۰۰,۰۰۰)ریال به بالا، سی درصد(۳۰درصد) میزان معافیت مالیات سالانه مستغلات اشخاص فاقد درآمد موضوع ماده(۵۷) قانون مالیاتهای مستقیم و مالیات بر درآمد مشاغل موضوع ماده(۱۰۱) قانون مالیات‌های مستقیم سالانه به مبلغ سیصد و نود و شش میلیون(۳۹۶,۰۰۰,۰۰۰) ریال تعیین می‌شود.
این اصلاحات به نفع کارگران و لایه‌های پایین مزدبگیران است؛ در عین حال، نادر مرادی (فعال کارگری) می‌گوید: خواسته‌ی ما افزایش سقف معافیت مالیاتی تا خط فقر یا حداقل همان سبد معیشت رسمی است.
به گفته وی، عادلانه‌تر بود که سقف معافیت مالیاتی مزدبگیران، ۸ میلیون و ۹۷۹ هزار تومان یعنی برابر با سبد معیشت رسمی و توافق شده باشد؛ نرخی که خود دولتی‌ها به عنوان خط فقر تایید کردند و پای آن امضا گذاشتند.
مرادی تاکید می‌کند: همین افزایش چند صد هزار تومانی نیز به نوبه‌ی خود یک گام مثبت است؛ اما اصولاً کارگر یا کارمندی که زیر خط فقر درآمد دارد و در تامین نیازهای ماهانه‌ی خانوار با مشکل اساسی مواجه است، نباید مالیات بپردازد؛ مالیات‌ستانی از چنین خانواده‌هایی اصلاً عادلانه نیست. ما انتظار داریم دولت برای ازدیاد درآمد مالیاتی، سراغ نجومی‌بگیران یا نهادهای معاف از مالیات برود و حقوق ملت را از آن‌ها استیفا نماید؛ نباید بیش از ۵۰، ۶۰ یا حتی ۷۰ درصد درآمدهای مالیاتی دولت را مزدبگیران تامین کنند.