۱۳ دانشگاه ایرانی در میان هزار دانشگاه برتر دنیا از نظر وبومتریکس

جدیدترین نسخه نظام رتبه‌بندی جهانی webometrics در ۲۰۲۲ منتشر شد که بر اساس آن تعداد ۶۹۴ دانشگاه ایرانی در این رتبه‌بندی حضور دارند و از این میان ۱۳ دانشگاه دارای رتبه‌ای کمتر از هزار هستند.



جدیدترین نسخه نظام رتبه‌بندی جهانی webometrics در ۲۰۲۲ منتشر شد که بر اساس آن تعداد ۶۹۴ دانشگاه ایرانی در این رتبه‌بندی حضور دارند و از این میان ۱۳ دانشگاه دارای رتبه‌ای کمتر از هزار هستند.
به گزارش خبرنگار مهر، نظام رتبه بندی جهانی webometrics در ویرایش ماه ژانویه ۲۰۲۲ تعداد ۱۱ هزار و ۹۹۹ دانشگاه و موسسه آموزش عالی جهان را رده بندی کرده است.
این نظام رتبه بندی به ارزیابی حضور پژوهشی و آموزشی دانشگاه‌ها
 در وب از طریق وب سایت‌های دانشگاهی آنان می‌پردازد.
در این رتبه بندی وب سایت دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی براساس ۳ شاخص تعداد ارجاع یا لینک‌های برقرار شده از سایر سایت‌ها به سایت دانشگاه (شاخص visibility) با وزن ۵۰ درصد، تعداد استنادات ۲۱۰ نویسنده پر استناد دانشگاه در googol scholar ( شاخص transparency/openness) با وزن ۱۰ درصد و تعداد مقالات کیفی دانشگاه قرار گرفته در بین ۱۰ درصد مقالات پر استناد موضوع مربوطه در سایت SCImago (شاخص Excellence/scholar) با وزن ۴۰ درصد ارزیابی و رتبه بندی می‌شوند.
در ویرایش ماه ژانویه ۲۰۲۲ رتبه بندی وبومتریکس تعداد ۶۹۴ دانشگاه و موسسه پژوهشی و آموزشی از جمهوری اسلامی ایران رده بندی شده‌اند. از این میان ۱۳ دانشگاه در میان رتبه‌های زیر هزار قرار دارند.
بررسی رتبه بندی وبومتریکس در نسخه جدید نشان می‌دهد که از ۶۹۴ دانشگاه و موسسه آموزشی و پژوهشی ایرانی حاضر در این رتبه بندی تعداد ۶۷ دانشگاه علوم پزشکی، تعداد ۲۳۲ دانشگاه وابسته به وزارت علوم و همچنین مراکز دولتی، تعداد ۲۴۴ واحد دانشگاه آزاد اسلامی، تعداد
 ۱۴۷ موسسه آموزش عالی غیردولتی و موسسات پژوهشی است.
۱۳ دانشگاه برتر ایرانی دارای رتبه زیر ۱۰۰۰ در نسخه ۲۰۲۲ نظام رتبه بندی وبومتریکس به ترتیب دانشگاه تهران -دانشگاه علوم پزشکی تهران-دانشگاه صنعتی شریف -دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی-دانشگاه صنعتی امیرکبیر-دانشگاه تربیت مدرس -دانشگاه علوم پزشکی اصفهان-دانشگاه علم و صنعت ایران-دانشگاه فردوسی مشهد-دانشگاه علوم پزشکی تبریز-دانشگاه شیراز-دانشگاه علوم پزشکی مشهد -دانشگاه صنعتی اصفهان هستند.
در بین دانشگاه‌های جهان نیز ۱۰ رتبه اول به دانشگاه هاروارد از آمریکا، دانشگاه استانفورد از آمریکا، انستیتو فناوری ماساچوست (MIT) از آمریکا، دانشگاه برکلی کالیفرنیا، از آمریکا، دانشگاه آکسفورد از انگلستان، دانشگاه میشیگان از آمریکا، دانشگاه واشنگتن از آمریکا، دانشگاه کرنل از آمریکا، دانشگاه کلمبیا نیویورک از آمریکا، دانشگاه جان هاپکینز از آمریکا، اختصاص دارد.