شرایط تزریق واکسن کرونا در افراد مبتلا به آسم و آلرژی

فوق تخصص آسم و آلرژی:

فوق تخصص آسم و آلرژی با اشاره به اینکه تزریق واکسن کرونا در افراد دارای آلرژی خفیف بلامانع است، گفت: افرادی که آسم و آلرژی دارند، باید قبل از تزریق واکسن با پزشک مشورت کنند.

شرایط تزریق واکسن کرونا در افراد مبتلا  به آسم و آلرژی


 


فوق تخصص آسم و آلرژی با اشاره به اینکه تزریق واکسن کرونا در افراد دارای آلرژی خفیف بلامانع است، گفت: افرادی که آسم و آلرژی دارند، باید قبل از تزریق واکسن با پزشک مشورت کنند.
به گزارش مهر، مهسا رکابی، با اشاره به اینکه واکنش‌های آلرژیک به واکسن‌های کووید ۱۹ نادر، معمولاً خفیف و قابل درمان است، اظهار کرد: عوارض خفیف آلرژیک نباید افراد را از واکسیناسیون علیه کرونا باز دارد.
وی افزود: از مواردی که در تزریق واکسن کرونا باید مورد توجه باشد واکنش‌های آلرژیک ناگهانی و فوری به واکسن در صورت سابقه حساسیت است.
فوق تخصص آسم و آلرژی با بیان اینکه واکسیناسیون در مواردی نادر می‌تواند منجر به بروز برخی عارضه‌ها شود که شیوع بسیار پایینی دارد، تاکید کرد: تورم غدد لنفاوی گردن و یا تورم غدد لنفاوی سمتی از بدن که واکسن بر روی آن تزریق شده مثل بازوی چپ یا راست می‌تواند تا ۱۰ روز هم ادامه داشته باشد اما اگر بیشتر از این زمان طول کشید فرد می‌تواند به پزشک مراجعه کند.
وی افزود: سوابق پزشکی دریافت کنندگان واکسن کرونا برای درمان واکنش‌های آلرژیک احتمالی می‌تواند کمک کننده باشد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی توصیه کرد: اگر در نوبت اول دریافت واکسن عارضه‌های خفیفی مثل ایجاد ضایعات پوستی، خارش در محل ضایعه و یا کل بدن داشته باشید، بهتر است ضمن مشورت با پزشک از نوبت دوم واکسن استفاده کنید.
به گفته این فوق تخصص آسم و آلرژی، افرادی که در نوبت اول واکسیناسیون علامت‌های آلرژیک را تجربه کرده‌اند بهتر است در مراکز مجهز به تجهیزات اورژانسی و پزشکی نوبت بعدی واکسن کرونا را دریافت کنند.
رکابی ادامه داد: مبتلایان به واکنش‌های شدید آلرژیک مثل افت فشار، کهیر، تغییرات علائم حیاتی، واکنش‌های آنافیلاکسی (یک واکنش آلرژیک جدی و تهدید کننده حیات) نیاز به مداخله جدی دارد بنابراین اگر چنانچه این افراد در نوبت اول دریافت واکسن این عارضه‌ها را تجربه کرده‌اند، قبل از تزریق نوبت دوم حتماً با پزشک متخصص آلرژی مشورت کرده تا ریشه‌های این واکنش‌ها مورد بررسی قرار گیرد.
وی هشدار داد: واکنش‌های شدید آلرژیک مثل کهیر زدن کل بدن، ایجاد ورم لب‌ها و یا حنجره، خس خس ریه، افت فشار خون و تغییرات در ضربان قلب، استفراغ و یا تغییراتی در سطح هوشیاری از جمله تغییراتی است که نیاز به مداخله جدی دارد.
رکابی خاطرنشان کرد: امکان ایجاد واکنش‌های آلرژیک در افرادی که یک نوبت واکسن کرونا دریافت کرده‌اند و بی عارضه بوده‌اند در نوبت بعدی بسیار کم است.