دانشمندان نوع جدیدی از «ابرنواختر» کشف کردند!

دانشمندان نوع جدیدی از «ابرنواختر» کشف کردند!

 

دانشمندان انفجار ستاره‌ای کاملا جدیدی به نام ابرنواختر «جذب الکترون» کشف کرده‌اند. این ابرنواختر جدید نه تنها نوع سومی به دو ابرنوختر موجود می‌افزاید بلکه به حل یک معمای هزارساله نیز کمک می‌کند.به گزارش ایسنا و به نقل از ایندیپندنت، ‌در سال ۱۰۵۴ پس از میلاد مسیح، مردم جهان گزارش می‌کردند که آسمان به‌طور ناگهانی نورانی می‌شود. این نور به‌حدی زیاد بود که در طول روز نیز قابل رویت بود و به مدت ۲۳ روز در زمان روشنایی و حدودا دو سال در هنگام شب قابل مشاهده بود.
 نتیجه‌ این پدیده ایجاد سحابی خرچنگ بود که امروزه نیز توسط ستاره‌شناسان مورد مطالعه است اما مطالعات جدید منشا این سحابییعنی ابرنواختری که به تازگی کشف شده است را نشان می‌دهد.دانشمندان تصور می‌کردند که چنین ابرنواخترهایی به مدت ۴۰ سال باقی می‌مانند و از ستاره‌های "SAGB" نشات می‌گیرند.
اما تحقیقات کمی در مورد این ستاره‌ها و ابرنواخترها انجام گرفته است.ابرنواختر "SN ۲۰۱۸zd" ویژگی‌های عجیبی دارد که بسیاری از آن‌ها در هیچ ابرنواختر دیگری دیده‌ نشده‌اند. این موضوع بر جدید بودن گونه‌ی آن تاکید می‌کند.دانشمندان می‌گویند، این احتمال وجود دارد که این ابرنواختر بیش از ۴۰ سال پیش تشکیل شده باشد. برخی ابرنواخترها ویژگی‌های ابرنواختر "جذب الکترون" را دارند اما ابرنواختر "SN ۲۰۱۸zd" تمام شش ویژگی لازم را دارد.