ایران آمادگی صدور چندین میلیاردی نفت را دارد

در صورتی که مذاکرات برجام، آنچنان‌که بایسته و شایسته است پیش برود، کشور ما توانایی و آمادگی افزایش صدور نفت و میعانات گازی را به کشورهای دیگر دارد. در صورت بسته شدن قرارداد اتمی با آمریکا، ایران می‌تواند به‌سرعت میلیون‌ها بشکه نفت خود را که در ذخایرش نگه داشته است، وارد بازار کند.برآوردهای جهانی نشان می‌دهند ایران حدود ۱۵ میلیارد دلار نفت و میعانات گازی آماده صدور به بازار جهانی را دارد.خبرگزاری رویترز در گزارشی به نقل از فعالان و کارشناسان بازار جهانی و تخمین‌های شرکت‌های بین‌المللی میزان ذخائر نفت و میعانات گازی آماده صادرات ایران در روی زمین و دریا را حدود ۲۰۰ میلیون بشکه تخمین زده است.

ایران آمادگی صدور چندین میلیاردی نفت را دارد

در صورتی که مذاکرات برجام، آنچنان‌که بایسته و شایسته است پیش برود، کشور ما توانایی و آمادگی افزایش صدور نفت و میعانات گازی را به کشورهای دیگر دارد.  در صورت بسته شدن قرارداد اتمی با آمریکا، ایران می‌تواند به‌سرعت میلیون‌ها بشکه نفت خود را که در ذخایرش نگه داشته است، وارد بازار کند.برآوردهای جهانی نشان می‌دهند ایران حدود 15 میلیارد دلار نفت و میعانات گازی آماده صدور به بازار جهانی را دارد.خبرگزاری رویترز در گزارشی به نقل از فعالان و کارشناسان بازار جهانی و تخمین‌های شرکت‌های بین‌المللی میزان ذخائر نفت و میعانات گازی آماده صادرات ایران در روی زمین و دریا را حدود 200 میلیون بشکه تخمین زده است.
کشور ما، چهارمین ذخایر بزرگ نفتی دنیا را در اختیار داشته و اقتصادی وابسته به درآمدهای نفتی دارد. بر این اساس مسئولان ذیربط مترصدند پس از امضای قرارداد برجام و برداشته شدن تحریم‌ها، تولید نفت و میعانات گازی را از 2.1 میلیون بشکه فعلی به 3.6 میلیون بشکه در روز برسانند.
 به این ترتیب سطح تولید کشورما به حدود سطح قبل از تحریم‌ها بازمی‌گردد. البته چنین اتفاق بزرگی زمان‎بر خواهد بود. زیرا در پی طولانی شدن تحریم‎ها و عدم مدیریت و مآل‌اندیشی برخی مسئولان و مدیران در این حوزه، سرمایه‌گذاری در میادین نفتی وتولید،درگیر کاهش بسیاری شده است. فعلا بر اساس برآوردها و تخمین‌ها، انتظارِ ممکن و قابل عملیاتی این است که  شرکت ملی نفت ایران صادرات نفت را از ذخایر روی خشکی و دریا آغاز کند که احتمالاً میزان این صادرات 200 میلیون بشکه خواهد بود و با تداوم این روند، شرکت ملی نفت ایران می‌تواند در مدت شش ماه، به صدور یک‌میلیون بشکه در روز نفت اضافی -که یک درصد عرضه جهانی نفت است-برسد.
بدیهی است که چنین گشایش اقتصادی، در پی سال‌ها تحریم و بروز مشکلات اقتصادی از جهتی موجب سرفرازی و خرسندی ملت ما خواهد بود، اما از سویی به مدیریت و نظارت شدید و مسئولانه در مورد هزینه‌کرد چنین درآمدی نیاز خواهیم داشت.