ترددهای مرزی با ترکیه ادامه دارد

مدیرکل دفتر ترانزیت سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای؛

مدیرکل دفتر ترانزیت سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای از حذف صف های طولانی مرزی کامیون ها میان ایران و ترکیه طی ۳ ماه اخیر خبر داد.

مدیرکل دفتر ترانزیت سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای از حذف صف های طولانی مرزی  کامیون ها میان ایران و ترکیه طی ۳ ماه اخیر خبر داد.
محمد جواد هدایتی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره علت صف‌های طولانی کامیون‌ها در مرز بازرگان گفت: در حال حاضر توقف‌ها کم شده و صف چندانی در مرز نداریم. فقط در مقاطعی به دلیل اینکه صادرات و واردات ما در برخی از فصول سال تغییر می‌کند ممکن است صف تجاری ایجاد 
شود.
وی افزود: از ژانویه (دی ماه) تاکنون صف چندانی در مرز ایران – ترکیه برای تردد کامیون‌ها ایجاد نشده است مگر در یکی، دو روزی که برف و بارندگی داشتیم.مدیرکل دفتر ترانزیت سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای درباره تردد از مرز دوغارون ادامه داد: رانندگان افغانستانی معترض به عدم پرداخت خسارات وارده به کامیون‌هایشأن، جاده گمرک اسلام قلعه به هرات را مسدود کرده بودند اما مرز بسته نیست.
هدایتی گفت: این رانندگان در پی آتش سوزی و انفجار بهمن ماه گمرک اسلام قلعه، دچار خسارت شده بودند ولی دولت افغانستان هنوز خسارات آنها را پرداخت نکرده است. از همین رو در خاک افغانستان بخشی از مسیر را مسدود کرده بودند؛ اما تاکنون روی ترددهای مرزی ما تأثیری نداشته است.
 تمایل شدید ازبکستان به عبور ترانزیتی از خاک ایران
وی دربار اظهار نظر اخیر وزیرامور خارجه کشورمان در خصوص تمایل ازبکستانی‌ها به ترانزیت کالا از خاک ایران یادآور شد: طی چند ماه اخیر چندین بار با طرف ازبک جلسات حضوری و ویدئوکنفرانسی برگزار 
کرده ایم؛ ازبکستان جزو کشورهای دابل لند لاک (کشورهای محصور میان کشورهای محصور در خشکی) محسوب می‌شود. یعنی هم خودش به آب‌های آزاد راه ندارد و هم کشورهای همسایه آن به آب‌های آزاد راه ندارند.
وی تاکید کرد: با توجه به شرایط این کشور، مقامات ازبکستان مایل هستند با عبور از شرایط کرونایی، مسیر تردد کالاهای خود از راه‌های ایران را هموار کنند.
 چرا که ترکمنستان محدودیت‌های بیشتری برای کامیون‌های این کشور ایجاد کرده است و به همین دلیل از وزیر امور خارجه کشورمان درخواست کرده اند تا راه دسترسی آنها به آب‌های آزاد از طریق بنادر ایران و همچنین دسترسی به ترکیه که قبلاً از خاک ترکمنستان انجام می‌شد از مسیر ایران برقرار شود.