به‌خاطر كبد خود، اين خوراكي‌هاي محبوب را نخويد!

سیب‌زمینی سرخ‌شده آثاری فراتر از افزایش کالری دریافتی از رژیم غذایی را به همراه دارد و می‌تواند به سلامت کبد نیز آسیب وارد کند.در شرایطی‌که ممکن است نگران تاثیرات رژیم غذایی بر اندازه دور کمر و سطح انرژی بدن خود باشید، اما آن‌چه می‌خوریم بدون این‌که متوجه باشیم می‌تواند اثر چشمگیری بر یکی از قسمت‌های کلیدی بدن یعنی کبد داشته باشد.

به‌خاطر كبد خود، اين خوراكي‌هاي محبوب را نخويد!

سیب‌زمینی سرخ‌شده آثاری فراتر از افزایش کالری دریافتی از رژیم غذایی را به همراه دارد و می‌تواند به سلامت کبد نیز آسیب وارد کند.در شرایطی‌که ممکن است نگران تاثیرات رژیم غذایی بر اندازه دور کمر و سطح انرژی بدن خود باشید، اما آن‌چه می‌خوریم بدون این‌که متوجه باشیم می‌تواند اثر چشمگیری بر یکی از قسمت‌های کلیدی بدن یعنی کبد داشته باشد.
اگر قصد دارید از کبد خود محافظت کرده و از مشکلات سلامت بلند مدت پرهیزکنید، باید به خوراکی‌هایی که می‌توانند آسیب جدی به کبد وارد کنند توجه داشته، از آن‌ها پرهیز کرده یا میزان مصرف‌شان را محدود کنید.
نوشیدنی‌های شیرین‌شده: نوشیدنی‌های شیرین شده می‌توانند سلامت کبد را در معرض خطر قرار دهند. در دوزهای کم، فروکتوز توسط روده کوچک کنترل می‌شود، اما دوزهای زیاد از این ماده به مسمومیت کبدی منجر می‌شود. غذاهایی که دوزهای بسیار زیاد از فروکتوز دارند، موارد حاوی قندهای پالایش شده‌اند که می‌توان به نوشابه‌های گازدار اشاره کرد.
چاشنی‌هایی حاوی قندهای پنهان: تنها منابع قابل مشاهده و آشکار قند در رژیم غذایی نیستند که می توانند به سلامت کبد آسیب وارد کنند. منابع خطرناک‌تر فروکتوز اغلب آن‌هایی هستند که قند در آن‌ها کمتر آشکار است که از آن جمله می‌توان به سس‌های کچاپ و چاشنی های سالاد اشاره کرد.
سیب‌زمینی سرخ شده: سیب‌زمینی سرخ شده آثاری فراتر از افزایش کالری دریافتی از رژیم غذایی را به همراه دارد و می‌تواند به سلامت کبد نیز آسیب وارد کند. سیب‌زمینی‌های سرخ شده به‌طور معمول سرشار از چربی‌های اشباع هستند. رژیم‌های غذایی سرشار از چربی‌های اشباع به افزایش ذخیره چربی در کبد و مقاومت در برابر انسولین منجر می‌شوند.
روغن نباتی: درموضوع سلامت کبد، همه روغن‌ها با یکدیگر یکسان نیستند. روغن نباتی حاوی اسیدهای چرب امگا-6 است و هنگام پخت‌وپز سریع‌تر اکسید می‌شود و می‌تواند به کبد آسیب بزند. روغن نارگیل یکی از گزینه‌هایی است که این آسیب را به کبد وارد نمی‌کند.
کالباس: کالباس منبعی پنهان از سدیم است و مصرف بیش از حد این ماده می‌تواند موجب بی‌تعادلی در نسبت مایعات بدن شود. این شرایط انجام پالایش موثر برای کبد را دشوار می‌کند و در نهایت ممکن است به مشکلات شدید کبدی منجر شود.
نان سفید: کربوهیدرات‌های پالایش شده فاقد فیبر موجود در انواع حاوی غلات کامل هستند. این می‌تواند به افزایش سطوح قند خون، ترشح انسولین و پیرو آن، انباشت چربی در و اطراف کبد منجر شود. در شرایطی که مصرف متعادل نان‌های تهیه شده از غلات کامل مشکل‌ساز نیست، بهتر است از نان‌های سفید تا حد امکان پرهیز شود.