تداوم روند توسعه صنعت پتروشیمی در دوران سخت تحریم و کرونا

مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس به نقش اثرگذار تولید و صادرات صنعت پتروشیمی در دوران سخت کرونا و تحریم تأکید کرد و گفت: افزون‌ بر این، صنعت پتروشیمی در این دوران از توسعه نیز غافل نبوده است.


مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس به نقش اثرگذار تولید و صادرات صنعت پتروشیمی در دوران سخت کرونا و تحریم تأکید کرد و گفت: افزون‌ بر این، صنعت پتروشیمی در این دوران از توسعه نیز غافل نبوده است.
 به گزارش خبرنگار شانا، جعفر ربیعی در آیین بهره‌برداری رسمی پتروشیمی لردگان اظهار کرد: صنعت پتروشیمی کشور افتخار دارد که در کنار تولید و صادرات ده‌ها میلیون تن محصول پتروشیمی در دوران سخت کرونا و تحریم، از توسعه در این صنعت غافل نبوده است و امروز شاهد بهره‌برداری از یک واحد بزرگ در استان چهارمحال و بختیاری هستیم.
وی با اشاره به اینکه هلدینگ خلیج فارس به‌عنوان بزرگ‌ترین شرکت بازار سرمایه کشور، حدود ۴۰ درصد سهم تولید و صادرات صنعت پتروشیمی را داراست، افزود: این هلدینگ برای ریل‌گذاری آینده صنعت پتروشیمی و در جهش دوم و سوم صنعت پتروشیمی، حدود ۲۵ طرح بزرگ و کوچک را با حجم سرمایه‌گذاری حدود ۱۴ میلیارد یورو در حال اجرا دارد.
مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس با بیان اینکه این شرکت امسال بهره‌برداری از چهار طرح را در جهش دوم صنعت پتروشیمی در برنامه دارد و پتروشیمی لردگان نخستین آن است، ادامه داد: لردگان یک واحد بزرگ تولید اوره و آمونیاک با ظرفیت تولید حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن است که می‌تواند حدود یک میلیون و ۷۵ هزار تن اوره و ۸۰ هزار تن آمونیاک مازاد را به بازار عرضه کند.
به گفته ربیعی، براساس برنامه‌ریزی انجام‌شده، پس از پوشش نیاز داخل، ۸۰ درصد محصولات تولیدی پتروشیمی لردگان صادر می‌شود که بخشی از آن از طریق سوآپ با پتروشیمی پردیس در عسلویه است که حمل‌ونقل محصول اوره در کشور را مقداری تسهیل می‌کند.
وی با اشاره به اینکه خوراک این طرح گاز طبیعی است و با خط لوله سراسری گاز به مقدار سالانه ۷۵۰ میلیون مترمکعب تأمین می‌شود، تصریح کرد: رقم سرمایه‌گذاری این طرح با در نظر گرفتن هزینه‌های تأمین مالی حدود ۸۷۵ میلیون یورو است که از طریق سرمایه‌گذاری‌های اولیه شرکت ملی صنایع پتروشیمی، تسهیلات ریالی بانک سپه، آورده نقدی سهامداران، اوراق مشارکت و فاینانس خارجی با عاملیت بانک سپه تأمین شده، فاینانس خارجی این پروژه ۵۰۴ میلیون یورو بوده که هم‌اکنون بازپرداخت این اقساط آغاز شده است.