هرمزگان با ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی، جلوتر از میانگین کشور در نهضت توسعه عدالت آموزشی

مدیرکل نوسازی مدارس هرمزگان :

مهدی باوقار زعیمی مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان هرمزگان از پیشرفت قابل توجه پروژه‌های آموزشی در قالب نهضت توسعه عدالت آموزشی خبر داد و گفت:میانگین پیشرفت فیزیکی پروژه‌ها در کشور ۵۹ درصد است، در حالی که این رقم در هرمزگان به ۷۰ درصد رسیده و استان در این حوزه جلوتر از میانگین ملی حرکت می‌کند.

بندرعباس-شهین صادقی
مهدی باوقار زعیمی مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان هرمزگان از پیشرفت قابل توجه پروژه‌های آموزشی در قالب نهضت توسعه عدالت آموزشی خبر داد و گفت:میانگین پیشرفت فیزیکی پروژه‌ها در کشور ۵۹ درصد است، در حالی که این رقم در هرمزگان به ۷۰ درصد رسیده و استان در این حوزه جلوتر از میانگین ملی حرکت می‌کند.
وی در نشست نهضت توسعه عدالت آموزشی استان با اشاره به اجرای این طرح هم‌راستا با سراسر کشور اظهار داشت:نهضت توسعه عدالت آموزشی در هرمزگان همگام با برنامه‌های ملی در حال اجراست و حمایت‌های استاندار هرمزگان نقش مؤثری در تسریع روند پروژه‌ها داشته است.
وی با بیان اینکه میانگین سرانه فضای آموزشی استان ۵.۳۵ مترمربع است، افزود:این شاخص در برنامه هفتم توسعه ۶.۷ مترمربع هدف‌گذاری شده و باید با تلاش مضاعف به این عدد نزدیک شویم.
مدیرکل نوسازی مدارس استان خاطرنشان کرد:سرانه آموزشی در شهرستان‌های مختلف متفاوت است؛ به‌گونه‌ای که در ابوموسی ۱۵ مترمربع و در بستک ۹ مترمربع سرانه وجود دارد، اما شهرستان‌های بندرعباس، میناب و قشم پایین‌تر از میانگین کشوری هستند و نیازمند توجه ویژه و جبران عقب‌ماندگی‌ها هستند.
زعیمی با اشاره به اقدامات انجام‌شده پس از آغاز نهضت در کشور گفت: پروژه‌های مختلف پس از تأیید استانداری به وزارتخانه ارسال شد و کمیته‌های تخصصی متعددی در استان تشکیل شد که در نتیجه آن، تفاهم‌نامه ساخت ۲۵۰ پروژه با زمان‌بندی دو ساله منعقد شد.
وی ادامه داد: در گام نخست ۱۶۰ پروژه تحویل آموزش و پرورش شد و در گام دوم نیز پروژه‌ها بر اساس نیاز مناطق اجرا می‌شود.در مجموع ۳۵۰ پروژه در استان تعریف شده که از این تعداد، ۷۵ پروژه در بندرعباس، ۴۵ پروژه در میناب و ۳۵ پروژه در قشم در حال اجراست.
وی تأکید کرد:تلاش داریم تا پایان گام دوم،  ۳۰۰ پروژه را به اتمام برسانیم و نیازهای زیرساختی مناطق را به شکل متوازن تأمین کنیم.
مدیرکل نوسازی مدارس هرمزگان با اشاره به برخی چالش‌های پیش‌رو اظهار داشت: تعدادی از پروژه‌ها نیازمند تأمین زمین هستند که بندرعباس با ۸ پروژه بیشترین تعداد پروژه‌های در انتظار زمین را دارد.همچنین ۲۲ پروژه هنوز عملیات اجرایی آن آغاز نشده و برنامه‌ریزی شده تا اردیبهشت‌ماه عملیات اجرایی آن‌ها آغاز شود.
وی مهم‌ترین چالش فعلی را تأمین انشعابات آب و برق دانست و افزود:از هم‌اکنون باید برای رفع این موانع اقدام شود تا در مراحل پایانی پروژه‌ها با مشکل مواجه نشویم.
زعیمی با بیان اینکه مدارس هرمزگان امروز از نظر معماری و کیفیت فضای آموزشی در سطح ملی نمونه هستند، گفت: مردمی‌سازی پروژه‌ها یکی از رویکردهای مهم این نهضت است. این مشارکت تنها به کمک مالی محدود نمی‌شود، بلکه همراهی معتمدین محلی و ظرفیت‌های اجتماعی می‌تواند به کاهش چالش‌ها و تسریع روند اجرای پروژه‌ها کمک کند.
 ۷۳۰۰ پروژه تا پایان گام دوم تکمیل می‌شود
داوود روستایی، جانشین قرارگاه نهضت توسعه عدالت آموزشی وزارت آموزش و پرورش نیز در این با بیان اینکه وزیر آموزش و پرورش تأکید کرده است تمامی پروژه‌های گام دوم باید تا مهرماه سال آینده به اتمام برسد، گفت:در سطح کشور ۷۳۰۰ پروژه تا پایان گام دوم باید تکمیل شود.
وی اضافه کرد: خردادماه سال آینده پروژه‌های گام سوم باید برای ارائه به ریاست جمهوری آماده شود، بنابراین برنامه‌ریزی دقیق و اجرای منظم دستورالعمل گام دوم از سوی رؤسای مناطق اهمیت ویژه‌ای دارد و این دستورالعمل باید همواره مدنظر باشد.
روستایی با تأکید بر نقش محوری مدیران اجرایی در پیشبرد این نهضت گفت:وی فرمانده میدان در استان‌ها استانداران و در شهرستان‌ها فرمانداران هستند و این موضوع با دستور مستقیم رئیس‌جمهور تعیین شده است.
جانشین قرارگاه نهضت توسعه عدالت آموزشی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اقدامات انجام‌شده در سطح کشور اظهار داشت:کارهای بسیار خوبی در زمینه نهضت توسعه عدالت آموزشی انجام شده، اما برای تحقق کامل اهداف، حضور پررنگ استانداران و فرمانداران در میدان عمل ضروری است.
روستایی با بیان اینکه وزیر آموزش و پرورش اشراف و نظارت دقیقی بر روند اجرای نهضت دارد، افزود: ارزیابی عملکرد فرمانداران در حوزه نهضت باید توسط رؤسای آموزش و پرورش مناطق انجام و به وزارتخانه ارسال شود.ما نیز این ارزیابی‌ها را مبنا قرار می‌دهیم، بنابراین لازم است مدیران شهرستانی فعال‌تر و میدانی‌تر عمل کنند.جانشین قرارگاه نهضت توسعه عدالت آموزشی تصریح کرد:اگر قرار باشد ساخت مدارس تنها بر عهده نوسازی مدارس باشد، کار به سختی پیش می‌رود. ظرفیت وزارت آموزش و پرورش یک بخش از کار است و باید از همه ظرفیت‌های استانی نیز استفاده شود.
وی ادامه داد: اگر بخواهیم نیازمندی‌ها را صرفاً از محل بودجه‌های دولتی تأمین کنیم، امکان تحقق کامل اهداف وجود ندارد؛ بنابراین باید مردم، خیرین و صنایع به میدان بیایند و در ساخت و تکمیل مدارس مشارکت کنند.
روستایی تأکید کرد:استفاده از خیرین و حامیان باید در دستور کار رؤسای مناطق باشد و نباید صرفاً به خیرین همان منطقه اکتفا شود؛ بلکه باید از ظرفیت‌های ملی و استانی نیز بهره گرفت.وی با اشاره به اهمیت پیگیری مستمر پروژه‌ها گفت:جلسات نهضت توسعه عدالت آموزشی باید به‌صورت هفتگی در استان و شهرستان‌ها برگزار شود و این جلسات بدون تعطیلی و وقفه ادامه یابد تا روند پیشرفت پروژه‌ها به‌طور دقیق رصد شود.