تریبون

۰


۴ میلیون کارگر با بیمه خاص خارج از حمایت‌های کرونایی
رییس انجمن صنفی کارگران ساختمانی با اشاره به غفلت دولت از ۴میلیون کارگر تحت پوشش بیمه خاص گفت:علیرغم اینکه این کارگران بخاطر شیوع کرونا بیکار شده اند دولت برنامه ای برای حمایت از آنها ندارد.
در همین ارتباط، اکبر شوکت رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی در گفت و گو با مهر، اظهار داشت: متأسفانه با توجه به اینکه کارگران ساختمانی کارفرمای ثابت و قرارداد بیمه‌ای ندارند، مشمول بیمه بیکاری هم نیستند.
وی تصریح کرد: ما انتظار داشتیم با توجه به بروز شرایطی همچون سیل، زلزله و اخیراً شیوع ویروس کرونا، دولت یک برنامه ریزی برای حمایت از معیشت کارگران ساختمانی انجام می‌داد.
وی افزود: دولت به صندوق بیمه بیکاری برای حمایت از افرادی که مشمول بیمه بیکاری هستند، ۵ هزار میلیارد تومان کمک کرده است. این در حالی است که تمام اطلاعات و آمار افراد دارای بیمه خاص همچون رانندگان برون شهری و درون شهری، کارگران ساختمانی، خادمین مساجد، کارگران ساختمانی، زنبورداران و … در اختیار سازمان تأمین اجتماعی و سامانه خدمات رفاه ایرانیان قرار دارد و دولت می‌توانست با استفاده از این اطلاعات به این قشر که کلاً ۴ میلیون نفر هستند کمک کند. باید توجه کرد که این افراد هیچکدام بیمه بیکاری ندارند.
 هیچ گونه تسهیلاتی به کارگران ساختمانی نداده‌اند
وی گفت: انتظار داشتیم دولت عادلانه اعتبار را بین کارگران تقسیم می‌کرد؛ به گونه‌ای که مثلاً ۳ هزار میلیارد تومان برای دارندگان بیمه اجباری و ۲ هزار میلیارد تومان نیز برای دارندگان بیمه‌های خاص که صندوق ندارند و اطلاعاتشان در دست دولت هست در نظر می‌گرفت. با توجه به اینکه حدود ۳۰ درصد از این افراد وضعیت مالی بدی دارند دولت حداقل می‌توانست این افراد را ساماندهی کند و به این قشر اعتباری اختصاص می‌داد.
رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی افزود: هر روز دفاتر انجمن صنفی ما در سراسر کشور شاهد مراجعه کارگران هستند. کارگرانی که با عزت زندگی می‌کنند و حال چند ماه است که حقوقی دریافت نکرده‌اند. کارگران ساختمانی زمستان و ایام سرد سال شغلشان ریزش می‌کند و حال ایام کرونایی موجب شده، این اوضاع بدتر شود.
وی ادامه داد: در حال حاضر مشاغل ساختمانی تقریباً به تعطیلی کامل درآمده و این در حالیست که کارگر ساختمانی یک روز سرکار نرود برای روز بعد، پول ندارد. همچنین قطع ارتباط بین استانی موجب شد رانندگان برون شهری (شوفر) یک ریال در این دو ماه حقوق دریافت نکند.
شوکت در مورد ارائه تسهیلات به کارگران ساختمانی، گفت: در حد حرف باقی مانده است و تاکنون هیچ گونه تسهیلاتی به کارگران ساختمانی داده نشده است.
شوکت گفت: در مورد وضعیت کارگران ساختمانی، نامه کتبی به وزارت کار و … نوشتیم اما همه توجه‌ها به کارگران ساختمانی در حد شوی تلویزیونی باقی مانده است.

بانک مرکزی:
وکالت‌نامه‌های تنظیمی در زندان، رسمیت ندارد و پذیرفته نمی‌شود

اداره مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم بانک مرکزی اعلام کرد: وکالت‌نامه‌های تنظیمی در زندان سند رسمی محسوب نشده و ارایه خدمات بانکی به نماینده به استناد وکالتنامه عادی مجاز نیست.
به گزارش مهر به نقل از بانک مرکزی، وکالت‌نامه‌های تنظیمی در زندان به دلایل ذیل، سند رسمی محسوب نشده و ارائه خدمات بانکی به نماینده به استناد وکالتنامه عادی مجاز نیست.
طبق ماده ۱۹۹ آئین نامه اجرایی سازمان زندان‌ها، اخذ تائیدیه ناظر زندان برای گواهی امضا واثر انگشت زندانی صرفاً در خصوص مکاتبات عادی موضوعیت دارد لذا تأیید ناظر زندان باعث رسمی محسوب نمودن وکالت نامه نمی‌شود.بر اساس ماده ۱۶۶ آئین نامه فوق الذکر تنظیم هرگونه سند معامله و قرارداد یا تعهدی که یک طرف آن محکوم باشد بایستی با اجازه قاضی ناظر زندان ودرصورت لزوم در زندان بوسیله یکی از سردفتران با شرایط عادلانه تر از سایر دفاتر انجام پذیرد لذا شرط حضور در دفتر اسناد رسمی جهت رسمیت یافتن سند تنظیمی ضرورت دارد.
با توجه به ماده ۵۲۰ قانون آ. د. ک در خصوص اعطای مرخصی ماهانه به زندانیان، زندانیان می‌توانند در ایام خارج از زندان با مراجعه به دفاتر اسناد رسمی به تنظیم اسناد مورد نظر اقدام نمایند لذا صرف حضور در زندان مانع تنظیم سند در دفاتر اسناد رسمی نیست.

یک‌هزار هکتار گلخانه امسال به بهره‌برداری می‌رسد
مدیرعامل شرکت شهرک‌های کشاورزی گفت: یک هزار هکتار گلخانه در قالب شهرک‌های گلخانه‌ای در سال جاری بهره‌برداری می‌شود.
به گزارش ایلنا و به نقل از  وزارت جهاد کشاورزی، علی اشرف منصوری از واگذاری ۷ هزار و ۲۵۰ هکتار شهرک گلخانه ای از ابتدا تا کنون خبر داد و گفت: ‌برای سال جاری، بهره‌برداری از یک هزار هکتار گلخانه در قالب شهرک‌های گلخانه‌ای هدف‌گذاری شده است.
وی ادامه داد: بهره‌برداری از ۱۵۰۰ هکتار شهرک شیلاتی و ۶۰۰ هکتار شهرک‌های دام و طیور و آبزیان نیز در سال جاری برنامه‌ریزی شده است.
منصوری با اشاره به تشکیل پرونده سرمایه‌گذاران بخش کشاورزی برای دریافت ۴ هزار میلیارد تومان تسهیلات در بانک‌های عامل، گفت: فراخوان واگذاری شهرک‌های کشاورزی نیز اعلام شده و بدون محدودیت به میزان تقاضای متقاضیان،  واگذاری‌ها انجام می‌شود.
وی ادامه داد: پرداخت تسهیلات در سه حوزه توسعه گلخانه‌ها، آبزی‌پروری و دام و طیور انجام می‌شود.منصوری با تاکید بر اینکه رفع موانع پرداخت تسهیلات به جهش تولید کمک خواهد کرد، گفت:  این مهم در رفع معضل بیکاری در استان‌ها، توسعه صادرات و همچنین در افزایش بهره‌وری منابع آب و خاک موثر است.