میز خبر

۰

وزیر نفت در پیامی درگذشت حسین کاظم‌پور اردبیلی را تسلیت گفت
وزیر نفت در پیامی درگذشت حسین کاظم‌پور اردبیلی را تسلیت گفت و نوشت: باورم نمی‌شود که یاور شفیقم، حسین کاظم پوراردبیلی، ناگهان این جهان فانی را به سوی سرنوشت ابدی ترک گفته باشد و من در سوگ او نشسته باشم.به گزارش شانا، متن پیام بیژن زنگنه به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
انالله و اناالیه راجعون
«باورم نمی‌شود که دوست شفیقم، حسین کاظم پوراردبیلی، ناگهان این جهان فانی را به سوی سرنوشت ابدی ترک گفته باشد و من درسوگ او نشسته باشم. اما مرگ، هم واقعیت و هم حقیقتی است که دیر یا زود، گریزی از آن نیست و جز تسلیم چاره‌ای در برابر آن نیست.
قریب ۲۳ سال همکاری نزدیک با حسین کاظم‌پور، مرا در موقعیتی قرار می‌دهد که می‌توانم شهادت بدهم او، انسانی متدین، فرهیخته، متواضع، بسیار شرافتمند و خدمتگزاری راستین و بی‌ادعا برای ملت ایران، وفادار جمهوری اسلامی و عاشق ایران بود و سربلندی و پیشرفت ایران، دغدغه همیشگی‌اش بود.
از بارزترین وجوه شخصیتی او، صراحتش در بیان عقایدش بود.
او دیپلماتی برجسته بود که بیش از سه دهه از منافع ملی ما در اوپک، در سخت‌ترین شرایط و به‌رغم همه ناملایمات، هوشمندانه و جانانه دفاع کرد.
او در دولت شهید رجایی، وزیر بازرگانی بود و جانباز انفجار مقر
حزب جمهوری اسلامی در  ۷ تیر ۱۳۶۰  بود، ولی هرگز از جانبازی خود و یا از خدماتش در دوران جنگ با کسی سخن نگفت. او برای خدماتش از کسی اجر و مزدی نمی‌طلبید. امروز او با ره توشه‌ای پر بار از خدمت صادقانه به مردم و کشورش، در برابر داور نهایی هستی ایستاده است.

کاهش جهانی تولید نفت می‌تواند بیش از روزانه ۲۰ میلیون بشکه باشد
مجموع کاهش جهانی تولید نفت خام می‌تواند به بیش از روزانه ۲۰ میلیون بشکه در روز برسد.به گزارش شانا به نقل از دبیرخانه سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک)، مجموع کاهش تولید موثر کشورهای عضو و غیرعضو اوپک می‌تواند به ۲۰ میلیون و ۱۰۰ هزار بشکه در روز برسد.
عربستان سعودی، کویت و امارات توافق کرده‌اند روزانه یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه فراتر از تعهد خود در توافق کاهش عرضه اوپک پلاس برای کاستن روزانه ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه در ماه‌های مه و ژوئن، از تولید خود بکاهند، در نتیجه پس از ماه آوریل رقم کاهش تولید به روزانه  ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه در روز رسیده است.
افت تولید اعضای معاف از توافق کاهش عرضه کشورهای عضو و غیرعضو اوپک بر مبنای خط پایه تولید اکتبر سال ۲۰۱۸ میلادی روزانه ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار بشکه در روز است.
کاهش عرضه داوطلبانه و غیرداوطلبانه به دلیل توقف تولید چاه‌های نفتی در آمریکا، کانادا و دیگر کشورهای تولیدکننده می‌تواند به ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار بشکه در روز برسد.
به گزارش شانا، وزیران نفت و انرژی کشورهای عضو و غیرعضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در دهمین نشست فوق‌العاده خود از طریق وبینار سرانجام پس از پذیرفتن گزینه کاهش تولید روزانه ۱۰۰ هزار بشکه‌ای مکزیک و موافقت این کشور آمریکای شمالی برای حضور در این توافق، بر سر کاهش تولید روزانه ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه‌ای در ماه‌های مه و ژوئن به توافق رسیدند.
خط پایه و مبنای محاسبه تولید برای همه کشورهای حاضر در این توافق به جز عربستان و روسیه ماه اکتبر سال ۲۰۱۸ میلادی تعیین شد، در حالی که مبنای محاسبه تولید برای روسیه و عربستان روزانه ۱۱ میلیون بشکه در نظر گرفته شده است.

تحویل نفت عربستان به آمریکا طولانی‌تر شد
ابرنفتکشهای حامل نفت عربستان سعودی به مقصد سواحل آمریکا به دلیل کمبود کشتیهای کوچک‌تر مورد استفاده برای انتقال نفت، محموله‌های خود را با تاخیر خالی خواهند کرد.
به گزارش ایسنا، فعالان بازار به بلومبرگ گفتند تحویل حجم بالاتری نفت از سوی عربستان سعودی به منطقه گلف کاست آمریکا و اتکا به شمار محدودی کشتیهای کوچک‌تر از سوی خریداران برای کمک به تخلیه محموله‌ها، باعث شده است زمان انتظار طولانی‌تر شود. این تاخیر پیش از بهبود ممکن است تشدید شود.
ناوگانی از نفتکشهای حامل نفت عربستان سعودی که محصول جنگ قیمت میان ریاض و روسیه در مارس هستند، همچنان در مسیر رسیدن به آمریکا قرار دارند. عربستان سعودی در آوریل بیش از ۱۱ میلیون بشکه در روز نفت تولید کرد و محموله‌های نفت به مقصد آمریکا را با پایینترین قیمت چند سال اخیر عرضه کرد.
به گفته پتیر سند، تحلیلگر کشتیرانی در گروه صنعتی بیمکو، حدود یک ماه قبل ۱۸ ابرنفتکش از عربستان سعودی به مقصد خلیج مکزیکو حرکت کردند در حالی که تنها هفت کشتی مشاهده شده‌اند. این موضوع تعجبی ندارد و مدتی طول خواهد کشید تا محموله ابرنفتکشها در منطقه گلف کاست تخلیه شود و انتظار می‌رود نفت عربستان با اندکی تاخیر به آمریکا برسد.
به گفته استفن ولف، مدیر نفت خام در شرکت مشاوره "انرژی اسپکتس"، معمولا چهار تا شش روز زمان می‌برد تا محموله ابرنفتکشها که ‌دو میلیون بشکه ظرفیت دارند، تخلیه شود. خریداران در آمریکا معمولا سه کشتی به ظرفیت ۶۰۰ هزار بشکه در روز یا کشتیهای سبک‌تر را برای تکمیل فرآیند تخلیه محموله کرایه می‌کنند.
اما از اواخر آوریل سه کشتی حامل نفت عربستان سعودی پس از رسیدن به مقصد آمریکا ناچار شده‌اند بیش از یک هفته منتظر بمانند تا محموله‌شان تخلیه شود.
تقاضای فزاینده برای کشتیهای سبک نرخ کرایه آنها را افزایش
داده است و قیمت هر سفر آنها در ماه جاری ۵۰ هزار دلار افزایش پیدا کرده و به ۳۵۰ هزار دلار صعود کرده است.
بر اساس گزارش بلومبرگ، هنوز ۲۰ ابرنفتکش دیگر حامل نفت عربستان سعودی وجود دارند که قرار است تا پایان ژوئن به آمریکا برسند. چشم انداز محموله‌های بیشتر ممکن است هزینه کشتیهای سبک را بیشتر افزایش دهد.