دومین جشنواره غذاهای بومی سفره کردستان در سنندج برگزار می‌شود

مدیر‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان :

مدیر‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان : دومین جشنواره غذاهای بومی سفره کردستان در سنندج برگزار می‌شود

دومین جشنواره غذاهای بومی سفره کردستان  در سنندج برگزار می‌شود


 


افشین مقصودی -سنندج
مدیر‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان گفت:«به ‌مناسبت گرامیداشت روز جهانی جهانگردی دومین جشنواره استانی غذاهای بومی سفره كردستان در سنندج برگزار می‌شود.
یعقوب گویلیان در این‌باره اظهار کرد:«این جشنواره دهم مهرماه به‌مناسبت گرامیداشت روز جهانی جهانگردی، در سه بخش غذاهای اصلی، پیش‌غذا، دسر و دمنوش با حضور مسئولان، هنرمندان، داوران و شرکت‌کنندگان در هتل شادی سنندج برگزار می‌شود.»
مدیر‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان، شناسایی انواع خوراکی‌های کردستان و شناسایی آشپزهای برتر به‌منظور ایجاد اشتغال‌زایی و همکاری با رستوران‌های برتر استان را از جمله اهداف این جشنواره عنوان کرد و افزود: «حضور در جشنواره‌ها و نمایشگاه‌ها برای ارائه غذاهای بومی استان و برنامه‌ریزی سفر، معرفی و ارائه غذاهای استان در تورهای گردشگری، تاسیس سفره‌خانه سنتی با هدف ارائه غذاهای بومی کردستان، ایجاد برندسازی خوراک در گردشگری کردستان و تطبیق و شناسایی غذاهای معرفی شده با ذائقه گردشگران و سایر ملل، از دیگر اهداف مهم این جشنواره است.»
او یادآور شد:«بخش راوی‌گری این جشنواره در خصوص تاثیر غذاهای بومی کردستان در مهمانی‌های باشکوه حکومتی و قومی در مناسبت‌ها و رویدادهای خاص و یا برداشتی از سفرنامه‌ها و کتاب‌های تاریخی است که در آن به تمجید از غذاهای منطقه پرداخته شده است.»
گویلیان بیان کرد: «این بخش همچنین شامل اشعار و نظم‌هایی است که مادران در حین آشپزی می‌سرودند و یا برخی از شاعران استان برای معرفی کردستان، به‌عنوان یکی از عناصر فرهنگی مهمان‌نوازی مردم کردستان در وصف غذا سروده‌اند.»
مدیر‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان با بیان اینکه سفره‌آرایی کردی نیز به‌عنوان بخشی دیگر از جشنواره مورد توجه داوران است، گفت:«به شرکت کننده برتر این جشنواره که برای سفره‌آرایی از وسایل، ظروف آشپزی بومی کردستان و طرح‌های سنتی منطقه استفاده نماید و چیدمان اصولی و دیدنی را در سفره خود در نظر داشته باشد جایزه ویژه اعطا می‌شود.»
او اظهار کرد:«اصالت غذا، اصالت پیش غذا، طعم، مزه و مواد تشکیل دهنده، سفره‌آرایی و چیدمان سنتی، رعایت نکات بهداشتی، خلاقیت در ارائه غذا، دسر و شیرینی، دمنوش محلی از جمله مواردی است که برای امتیازدهی مورد توجه داوران قرار می‌گیرد.»
گویلیان افزود: «جایزه بهترین غذا به سه نفر، بهترین چیدمان سفره کردی به یک نفر، راوی‌گری غذای کردستان بر‌اساس مستندات تاریخی به یک نفر و جایزه به دو نفر دیگر از شرکت‌کنندگان که در حین داوری و اجرای جشنواره مشخص می‌شود، تعلق می‌گیرد.»
مدیر‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان با بیان اینکه علاقمندان از سایر شهرهای کردستان نیز می‌توانند در این جشنواره شرکت نمایند، یادآور شد: «برای آشنایی شرکت کنندگان لیستی از خوراکی‌های استان و مناطق همجوار ارائه می‌شود.»
او زمان ثبت‌نام و ارسال نوع غذاهای بومی پیشنهادی به این جشنواره را تا 20 شهریورماه ۱۴۰۱ بیان کرد و افزود:«لیست نهایی پذیرفته شدگان
پس از بررسی و تأیید توسط هیأت داوران به‌عنوان غذای بومی و محلی در تاریخ ۲۵ شهریورماه سال‌جاری اعلام خواهد شد.»
گویلیان یادآور شد:«علاقه‌مندان برای كسب اطلاعات بیشتر و شركت در این جشنواره می‌توانند با شماره ۰۹۱۸۳۷۳۲۸۶۳ تماس و یا به واحد تبلیغات و بازاریابی گردشگری اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کردستان مراجعه
نمایند.»