جامعه جهانی باید مانع تحریم‌های آمریکا علیه صنعت نفت و گاز اعضای جی‌ئی‌سی‌اف شود

رئیس‌جمهوری:

رئیس‌جمهوری رویکرد کشورهای صادرکننده گاز برای عرضه بیشتر به بازار جهانی را انسان‌دوستانه دانست و گفت: جامعه جهانی باید مانع هرگونه اقدام یکجانبه و قهری نظیر تحریم‌های ظالمانه ایالات متحده آمریکا علیه صنعت نفت و گاز اعضای مجمع شود و آن را به رسمیت نشناسد.

جامعه جهانی باید مانع تحریم‌های آمریکا علیه صنعت نفت و گاز اعضای جی‌ئی‌سی‌اف شود


 


رئیس‌جمهوری رویکرد کشورهای صادرکننده گاز برای عرضه بیشتر به بازار جهانی را انسان‌دوستانه دانست و گفت: جامعه جهانی باید مانع هرگونه اقدام یکجانبه و قهری نظیر تحریم‌های ظالمانه ایالات متحده آمریکا علیه صنعت نفت و گاز اعضای مجمع شود و آن را به رسمیت نشناسد.
به گزارش شانا به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری، سیدابراهیم رئیسی در ششمین نشست سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جی‌ئی‌سی‌اف) در قطر ضمن تبریک به شیخ تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر و تشکر از دولت و ملت این کشور برای برگزاری و میزبانی این نشست و مهمان‌نوازی‌ گرم از هیئت جمهوری اسلامی ایران گفت: از جناب آقای دبیرکل و همکاران‌شان در دبیرخانه مجمع کشورهای صادرکننده گاز نیز بابت تلاش‌ها و آماده‌سازی‌های نشست سران قدردانی می‌کنم.
وی افزود: امیدوارم به یاری خداوند این نشست بتواند زمینه‌ها و افق‌های همکاری بیشتر میان اعضا را برای حفظ و صیانت از گاز طبیعی که سرمایه ملی خدادادی آنهاست، بیش از گذشته تقویت کند.  
رئیس‌جمهوری تصریح کرد: برگزاری شش دوره نشست سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز در طول عمر این سازمان بین‌الدولی نوپا، بیش از هر واقعیتی نشانه‌ای قوی از همگرایی، همبستگی و عزم اعضای آن برای پیگیری اهداف مجمعی است که پایه‌های اولیه‌ آن با ابتکار تهران در سال ۲۰۰۱ بنا گذاشته شد.
رئیسی اظهار کرد: هدف مجمع کشورهای صادرکننده گاز و بانیان و اعضای آن حمایت از حق حاکمیت کشورها بر منابع طبیعی خود به‌ویژه گاز، همکاری در یافتن راهکارهایی جهت حمایت از منافع جمعی کشورهای عضو، توسعه همکاری میان کشورها در زمینه‌های مختلف از جمله اکتشاف، تولید و تجارت گازطبیعی، تقویت نقش گازطبیعی در ترکیب انرژی مصرفی جهان و همفکری و همکاری در تقویت امنیت عرضه و امنیت تقاضای گاز طبیعی است.
وی با اشاره به اینکه نشست‌های سران فرصتی برای هم‌افزایی اهداف محسوب می‌شود، گفت: ما به‌عنوان کشورهای دارای ذخایر عظیم و صادرکننده گاز، همسو با ارتقای امنیت تقاضای گازطبیعی، با پیگیری اهداف و رسالت مجمع کشورهای صادرکننده‌ی گاز، می‌توانیم پیامی شفاف را برای تضمین و تأمین پایدار انرژی در کوتاه‌مدت و بلندمدت به جهان اعلام
کنیم.
رئیس‌جمهوری ادامه داد: پس از گذشت بیش از یک دهه از زمان برگزاری نخستین نشست سران این مجمع در سال ۲۰۱۱ که با شعار «گازطبیعی پاسخی به چالش‌های توسعه پایدار در قرن ۲۱» در دوحه برگزار شد، جهان اکنون بیش از گذشته نیازمند تلاش جمعی کشورهای عضو مجمع، برای تحقق این شعار است.
رئیسی افزود: نشست ششم، نخستین نشست سران پس از آغاز شیوع ویروس عالم‌گیر کوید-۱۹ است و شعار آن یعنی «گاز طبیعی: شکل دهنده آینده انرژی» خود پیام سازنده و مثبتی به جامعه دارد، مبنی بر اینکه در شرایط موجود بازارهای انرژی و در مسیر دشوار جهان در بازیابی اقتصادی پس از کرونا، گاز طبیعی یک عامل کمک‌کننده خواهد بود.
 سهم قابل توجهی گازطبیعی در آینده انرژی مصرفی جهان
وی تصریح کرد: گازطبیعی به‌عنوان سوختی پاک، ایمن و با منابع غنی قابل استحصال، برای دهه‌های آینده سهمی قابل‌توجه از ترکیب انرژی مصرفی جهان را به خود اختصاص خواهد داد و مزیت‌های اقتصادی، فنی و زیست محیطی خود را در مقایسه با سایر سوخت‌ها حفظ خواهد کرد.
رئیس‌جمهوری اظهار کرد: روند رو به رشد برقی‌شدن در دهه‌های پیش رو و نقش گازطبیعی به‌عنوان مهم‌ترین نهاده تولید برق، این چشم‌انداز را تقویت می‌کند. از این منظر، رویکرد ما به‌عنوان اعضای مجمع کشورهای صادرکننده گاز، برای عرضه بیشتر گازطبیعی به بازار جهانی، رویکردی با جنبه‌های انسان‌دوستانه است.
رئیسی گفت: این موضوع جایگاه و اهمیت تصمیم‌های جمعی در مجمع کشورهای صادرکننده گاز را که اعضای آن در مجموع بیش از ۷۰ درصد از منابع اثبات شده گاز طبیعی و ۴۴ درصد تولید بازار را در اختیار دارند دو چندان می‌کند، اقدام‌های چندجانبه‌ای نظیر تبادل دیدگاه‌ها، به اشتراک‌گذاری دانش فنی، سرمایه‌گذاری‌های مشترک و تبادل تجربیات می‌تواند ضمن افزایش تجارت گازطبیعی به افزایش همبستگی میان جوامع و ثبات، امنیت و همگرایی در روابط بین‌الملل کمک کند.