کشاورزان محصولات را به عراقی‌ها می‌فروشند تا به مصرف‌کنندگان داخلی

کشاورزان محصولات را به عراقی‌ها می‌فروشند تا به مصرف‌کنندگان داخلی

 

 

 

 



رییس اتحادیه آجیل و خشکبار خاطر نشان کرد: صادرات تخمه ژاپنی به عراق باعث افزایش قیمت این محصول شده است. کشاورزان تمایل دارند که محصول خود را به بازرگانان عراقی بفروشند تا به مصرف‌کنندگان داخلی.مصطفی احمدی در گفت‌وگو با  ایلنا، با اشاره به کاهش تولید خشکبار، گفت: در سال جاری خشکسالی تاثیر خود را در میزان تولید گذاشته و تولید در مقایسه با سال گذشته روند کاهشی به خود گرفته است.
وی با اشاره به افزایش قیمت خشکبار، گفت: کشاورز و آجیل‌فروشان از تورم حاکم بر بازار و کشور بی‌نصیب نماندند. چراکه هزینه‌های جانبی مانند هزینه کارگر، حمل و نقل و .... افزایش پیدا کردند در نتیجه شاهد بالا رفتن قیمت نهایی این محصولات شدیم.
این فعال اقتصادی با بیان اینکه قیمت تخمه‌جات از مبدا افزایش پیدا کردند، تصریح کرد: قیمت تخمه ژاپنی نسبت به سال گذشته گران‌تر شده است چراکه کشاورزان سبزوار از مبدا قیمت این محصول را بالا بردند.به گفته وی، صادرات تخمه ژاپنی به عراق باعث افزایش قیمت این محصول شده است. کشاورزان تمایل دارند که محصول خود را به بازرگانان عراقی بفروشند تا به مصرف‌کنندگان داخلی.
این فعال اقتصادی ادامه داد: عراقی‌ها در گذشته جنس مورد نیاز خود را از تهران تهیه می‌کردند اما هم‌اکنون سازو کارهای تجارت در ایران را
 فرا گرفتند و خود مستقیم با باغداران و کشاورزان وارد معامله می‌شوند. در گذشته کشاورز جنس را به تهران ارسال می‌کرد و هزینه کارگر و حمل و بار و..... پرداخت می‌کرد اما با فروش محصول به بازرگانان عراقی تمام این مراحل حذف شدند در نتیجه سود بیشتری عاید کشاورز می‌شود.
بنا به اظهارات رییس اتحادیه آجیل و خشکبار، پسته و تخمه ژاپنی وارد نمی‌شود.