جستجوي پيشرفتهبرو جستجو
 ÝÑã ÏÑ ÎæÇÓÊ ÇÔÊÑǘ ÌåÇä ÇÞÊÕÇÏارتباط با ماآرشيوشناسنامه صفحه اصلي
تاریخ 1387/08/25 - روزنامه مستقل سراسري صبح ايران(شنبه) نسخه شماره 3185


ايران زمين

مدير شرکت پخش فرآورده هاي نفتي استان:
تنها 30 درصد ادارات خراسان رضوي براي ذخيره سازي سوخت دوم اقدام کرده اند


آغاز بهره برداري از پارک ناجي آباد کاشان


آيت الله نوري همداني: اسلام پايه گذار علوم در تمام دنياست


اختصاص بيش از يک ميليارد تومان براي اجراي طرح تنبلي چشم در کشور


گل گشت


 ايران زمين  

 کاهش 11 درصدي جرايم در بومهن

 رودهن -خبرنگار آفرينش
 
سرهنگ محمد جواد سيفي رئيس کلانتري 206 بومهن گفت :با تلاش عوامل نيروي انتظامي و هماهنگي و همدلي مسئولين در بخش مرکزي و شهر بومهن در شش ماهه اول سالجاري نسبت به مدت مشابه در سال 86 ، 11 درصد کاهش جرايم را در بومهن داشته ايم . به گزارش خبرنگار آفرينش;سرهنگ سيفي تعداد دستگيري شش ماهه اول سالجاري را 125 نفر وکشفيات اموال مسروقه و استرداد به مال باختگان را در اين ايام 54 مورد بيان کرد. وي با تشريح عملکرد کلانتري 206 تصريح کرد 244 نفر در رابطه با توزيع مواد مخدر نيز دستگير و تحويل مقامات قضايي گرديده اند . وي کشف 300 حلقه CDغيرمجاز ،پاسخگويي و ارائه خدمات به 14هزار نفر ارباب رجوع ،تشکيل 2260 فقره پرونده ،1034 مورد تماس با سامانه 110 را از ديگر اقدامات نيروي انتظامي در شش ماه اول سالجاري در بومهن بيان کرد . رئيس کلانتري بومهن اجراي طرح استقرار مامورين نيروي انتظامي در حاشيه مدارس - بازديد دانش آموزان از واحدهاي مختلف کلانتري ،غبار روبي مزار شهدا و حضور پرسنل نيروي انتظامي در نماز عبادي سياسي جمعه را از ديگر برنامه هاي نيرو در بومهن اعلام کرد. وي مشارکت شهروندان در تامين امنيت شهر و حفظ آسايش و آرامش خاطر را ضروري دانست و خاطر نشان کرد:همشهريان در صورت بروز مشاهده هرگونه مشکل امنيتي و حوادثي از اين قبيل مي توانند با تلفن ثابت منازل خود به سامانه 110 پليس نيروي انتظامي تماس حاصل نمايند و با استمداد از پليس بر تقويت امنيت شهر و شهروندان کمک کنند.

اولين معاون آموزش و نوآوري مديريت
آموزش وپرورش ناحيه3 کرج انتخاب شد

کرج -خبرنگارآفرينش
حسن جمالي مديرآموزش و پرورش ناحيه 3 کرج با موافقت سازمان آموزش و پرورش شهرستان هاي استان تهران بهمن بيگلر به عنوان معاون آموزشي و نوآوري و احمد هراتي به عنوان معاون توسعه و مديريت برنامه ريزي آموزش و پرورش ناحيه 3 کرج انتخاب شدند. همچنين طي مراسمي از30 سال تلاش ارزنده و صادقانه نوروزي معاون سابق آموزش عمومي تقدير به عمل آمد.

اجراي 17 طرح منابع طبيعي و 5 طرح آبخيزداري در مسجد سليمان

خوزستان - خبرنگارآفرينش
متقاضيان اجراي 17 طرح مصوب منابع طبيعي در شهرستان مسجدسليمان جهت اخذ تسهيلات به بانک معرفي شدند.
به گزارش روابط عمومي سازمان جهاد کشاورزي خوزستان، مهندس طاهري مدير جهاد کشاورزي شهرستان مسجدسليمان با اعلام اين خبر گفت: در يک سال گذشته تاکنون 17 طرح مصوب منابع طبيعي اين شهرستان با اعتبار يک ميليارد و 415 ميليون ريال به بانک کشاورزي شهرستان معرفي و اعتبارات لازم جذب شده است.
وي خاطر نشان کرد: با اجراي 17 طرح مذکور زمينه اشتغال 18 نفر به صورت مستقيم فراهم شده است. مهندس طاهري همچنين از تصويب 10 طرح آبخيزداري در اين شهرستان خبر داد و افزود: از 10 طرح آبخيزداري مصوب، پنج طرح آن با فراهم کردن پنج فرصت شغلي افتتاح و به بهره برداري رسيد. وي با بيان اينکه جهت اجراي اين 10 طرح 193 ميليون ريال اختصاص داده شده است، گفت: اعتباري معادل يکصد ميليون ريال جهت اجراي پنج طرح تمام شده هزينه شده است.

پيشرفت 50 درصدي عمليات احداث
 ايستگاه هاي پمپاژآب نير

يزد - خبرنگارآفرينش
مدير امور آبفاي نير در تشريح عملکرد اين امور از ابتداي سالجاري تاکنون گفت: پروژه احداث ايستگاههاي پمپاژ خط انتقال آب به شهر نير که از تيرماه آغاز شده به پيشرفت فيزيکي 50 درصد رسيده است. به گزارش روابط عمومي شرکت آب و فاضلاب استان يزد پروژه ساخت ايستگاههاي پمپاژ خط انتقال آب به شهر نير با اعتباري بالغ بر سه ميليارد ريال از محل اعتبارات سفر مقام معظم رهبري و هيات همراه به استان يزد و اعتبارات خشکسالي از تيرماه سالجاري آغاز و در حال اجرا» مي باشد. حسن رکوعي در تشريح عملکرد امور آبفاي نير با اعلام اين خبر افزود: از ابتداي سالجاري تاکنون 84 هزار و 374 متر مکعب آب از دو حلقه چاه و يک رشته قنات تامين و باشبکه اي به طول 35 کيلومتر در شهر منتقل کرده است. وي با اشاره به کمبود آب شرب شهروندان در هفت ماهه نخست امسال اين امور 50 هزار و 500 متر مکعب آب خريداري و توسط تانگر به مخازن اين شهر منتقل کرده است. مدير امور آبفاي نير گفت: نصب 23 فقره انشعاب ،اصلاح و توسعه 840 متر شبکه آبرساني ، مساحت 10 حوضچه شير فلکه در سطح شهر و ساخت يک حوضچه رسوبگر قنات از ديگر فعاليتهاي هفت ماهه اين امور مي باشد. 

مدير ثبت احوال شهرستان پلدختر خواستار ثبت وقايع حياتي شد

پلدختر - خبرنگارآفرينش
منصوري مدير ثبت احوال شهرستان پلدختر در جلسه ثبت وقايع حياتي اين شهرستان با بيان اينکه در سال 86 تعداد 1368 ولادت و 438 واقعه فوت و شهرستان پلدختر ثبت شده است . نرخ رشد جمعيت را در اين شهرستان 1/2 درصد عنوان کرد و گفت: در سال 86 تعداد 1032 مورد از ازدواج و 95 طلاق در شهرستان پلدختر صورت گرفته است. وي در ادامه خواستار ثبت به موقع وقايع حياتي توسط اهالي شهر و روستا شد. طولاتي معاون فرماندار پلدختر نيز در اين جلسه با خواندن ثبت وفات ها و ولادتها گفت: در 6 ماهه اول سال جاري شاهد کاهش 91 5/ درصد ثبت ولادتها و 2/74 درصد ثبت فوت ها نيست به زمان مشابه در سال قبل از آن در شهرستان پلدختر بوده ايم.


  مدير شرکت پخش فرآورده هاي نفتي استان:
  تنها 30 درصد ادارات خراسان رضوي براي ذخيره سازي سوخت دوم اقدام کرده اند 

 مشهد- خبرنگارآفرينش
مدير شرکت ملي پخش فرآورده هاي نفتي منطقه خراسان رضوي از ذخيره سازي 20 ميليون ليتر نفت و گاز و 60 ميليون ليتر نفت کوره خبر داد و گفت: هم اکنون اين ميزان در 6 نيروگاه استان ذخيره سازي شده است.
علي هرندي با بيان اينکه اين ذخيره سازي جوابگوي 20 تا 25 روز نياز استان است، افزود: اين نيروگاه ها عملياتي است و به تناسب نياز استان پر و خالي مي شود، با اين حال سقف ظرفيت سازي 25 روز است.
وي با اشاره به اينکه روزانه بايد 20 ميليون ليتر فرآورده نفتي مثل بنزين، نفت و گاز و گاز مايع در استان توزيع شود، در خصوص تامين سوخت مورد نياز مناطق فاقد گاز يادآور شد: ذخيره سازي سوخت براي روستاها و مناطق صعب العبور 100 درصد انجام شده است.
وي همچنين افزود: با توجه به اينکه اکثر شهرهاي استان از نعمت گاز برخوردارند، ذخيره سازي سوخت معادل 45 تا 90 هزار ليتر در فروشندگي يا انبارهاي عملياتي شرکت پخش فرآورده هاي نفتي صورت گرفته است.
وي با بيان اينکه ظرفيت انبارهاي تربت حيدريه، سبزوار، مشهد، نيشابور و قوچان برابر يک ميليارد ليتر فرآورده نفتي است، گفت: در حال حاضر تقريبا اين انبارها پر هستند.
اين مقام مسوول در خصوص ميزان درخواست ادارات و موسسات دولتي براي تامين سوخت دوم در شرايط احتمالي قطع گاز گفت: از سه ماه پيش دستورالعمل ستاد حوادث غيرمترقبه در خصوص پيش بيني سوخت مورد نياز به تمام ادارات و سازمانها براي تجهيز سيستمهاي گرمايشي به سوخت دوم ابلاغ شده است، اما متاسفانه تاکنون تنها 20 تا 30 درصد ادارات به اين شرکت مراجعه و 300 هزار ليتر نفت و گاز تحويل گرفته اند.
هرندي ادامه داد: حدود 70 درصد ادارات به دليل مشکلاتي نظير کمبود جا هنوز اقدامي نکرده اند.
وي با بيان اينکه اين دستورالعمل از سه ماه پيش به بخش صنايع استان ابلاغ شده است، خاطرنشان کرد: متاسفانه واحدهاي صنعتي نيز از اين زمان به خوبي استفاده نکردند و ما با کوچکترين سرما با انبوه مراجعه کنندگان اين بخش براي دريافت سوخت دوم مواجه مي شويم که پاسخگويي به آنها با توجه به امکانات شرکت زمان برمي شود.
مدير شرکت ملي پخش فرآورده هاي نفتي منطقه خراسان رضوي افزود: با اين حال عمده صنايع بزرگ که امکان ذخيره سازي داشتند، مراجعه و درخواست خود را ارايه داده اند.
وي گفت: اکثر نياز کارخانجات قند و سيمان استان تحويل داده شده است و تنها بخشي از صنايع کوچک باقي مانده اند.
هرندي در خصوص يکي ديگر از انتقادهاي وارده از ناحيه واحدهاي صنعتي مبني بر اينکه ميزان سهميه درخواستي واحدها کامل تحويل داده نمي شود، گفت: طبق دستورالعمل ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز اجازه بيش از 15 تا 45 روز ذخيره سازي سوخت براي واحدهاي صنعتي صادر نشده است.
وي تصريح کرد: از اين رو ممکن است واحدي 20 هزار ليتر سوخت تقاضا داده باشد، اما با بازديد شرکت مشخص شود که مصرف روزانه اين واحد يک هزار ليتر است، از اين رو با 15 هزار ليتر براي 15 روز موافقت مي شود.
او از واحدهاي صنعتي استان خواست از فرصت باقي مانده استفاده و نسبت به تبديل مشعلها، امکانات و سيستمهاي گرمايشي براي استفاده از سوخت دوم اقدام کنند تا در صورت نياز و قطع گاز بتوانند از آن استفاده نمايند.
وي اضافه کرد: در مجموع شرکت پخش فرآورده هاي نفتي براي سرماي شديد و احتمال قطع گاز از طريق تامين سوخت دوم و ذخيره سازي آن آماده است.


 آغاز بهره برداري از پارک ناجي آباد کاشان 

کاشان - خبرنگارآفرينش
معاون عمراني شهرداري کاشان از پايان عمليات اجرايي و آغاز بهره برداري از پارک ناجي آباد اين شهر خبر داد.
مهندس سعيد طالعي در گفت و گو با خبرنگار ما گفت: اين پارک که داراي دو دستگاه آبنما، فضاي بازي کودکان و سرويس بهداشتي عمومي است، در فضايي به وسعت 10هزار متر مربع احداث شده است .وي، هزينه احداث اين پارک را حدود 800 ميليون ريال برشمرد و افزود: اين مبلغ از محل اعتبارات عمراني شهرداري کاشان تامين شده است.
وي همچنين از احداث ساختمان اداري و سرويس بهداشتي کوي ضرابخانه بازار کاشان خبرداد و گفت : عمليات اجرايي اين پروژه در فضايي به مساحت 203 متر مربع در دو طبقه با اعتباري بالغ بر 580 ميليون ريال احداث شده است.وي در پايان، احداث سرويسهاي بهداشتي کوي ضرابخانه را از ديگر اقدامات انجام شده توسط شهرداري کاشان برشمرد و افزود: اين سرويسها در زميني به وسعت 81 متر مربع احداث شده است. شهر کاشان به دليل قرار گرفتن در منطقه خشک و کويري، نيازمند افزايش فضاهاي سبز شهري است.


  آيت الله نوري همداني: اسلام پايه گذار علوم در تمام دنياست 

 قم- خبرنگار آفرينش
 آيت الله نوري همداني با تاکيد بر سوابق درخشان دنياي اسلام، آن را پايه گذار علوم در تمام دنيا دانست .
اين مرجع تقليد در ديدار با اعضاي هيات رييسه و جمعي از مديران دانشگاه پيام نور کشور با اشاره به شکوفايي علمي در اسلام تصريح کرد: هر کجاي دنيا آثاري از علم و تحقيق وجود دارد ذخيره هايي از اسلام است .
وي تاکيد کرد: اسلام پايه گذار علوم در تمام دنياست هر چند اروپا و امريکا اين سابقه تاريخي را ناديده مي گيرند .
آيت الله نوري همداني ادامه داد: روزي که جهان در ظلمت بود در سراسر اروپا يک کتابخانه نبود اما در کشورهاي اسلامي کتابخانه هايي غني وجود داشت .
وي با بيان اينکه ايران مرکز علم و ايمان است اظهار داشت: ايرانيان در مدت کوتاه گام هاي وسيعي در پيشرفت علم برداشته اند .
اين مرجع تقليد افزود: بايستي حساسيت زمان خود را درک کنيم تا گام هايي استوارتري را برداريم .
آيت الله نوري همداني با اشاره به اينکه بايد با کوشش بسيار در تعليم و تربيت گام برداشت گفت: بايد اين حس را در جوانان ايجاد کرد که مسلمانان همان مسلمانان سابق هستند .


  اختصاص بيش از يک ميليارد تومان براي اجراي طرح تنبلي چشم در کشور 

اروميه- خبرنگار آفرينش
در سيزدهمين سال اجراي طرح پيشگيري از تنبلي و غربالگري چشم پيش بيني مي شود 80 درصد از جمعيت هدف را تحت پوشش قرار دهيم.  معاون پيشگيري و فرهنگي  سازمان بهزيستي گفت: امسال يک ميليارد و 200 ميليون تومان براي اجراي طرح تنبلي چشم در کشور پيش بيني شده است.محمد نفريه با اعلام اينکه سال گذشته 75 درصد جمعيت هدف زير پوشش اين طرح قرار گرفته بودند، افزود: در 12 سال گذشته بيش از 12 ميليون و 700 هزار نفر در قالب اين طرح معاينه شدند که از اين تعداد 340 هزار نفر اختلال انکساري داشتند. وي تصريح کرد: از مجموع اين افراد، تعداد 105 هزار نفر دچار آمبليوپي بودند.  نفريه با اعلام اينکه امسال کودکان زير سه سال به جامعه هدف اضافه شدند، اضافه کرد: در سال جاري حدود 10 الي 15 درصد کودکان زير سه سال زير پوشش اين طرح قرار مي گيرند.  وي در ادامه از خريد 36 دستگاه غربالگري بينايي خبر داد و گفت: با استفاده از اين دستگاه ها کودکان بالاي شش ماه هم مي توانند زير پوشش اين طرح قرار گيرند.  نفريه يادآور شد: امسال 18 هزار پايگاه در کشور به همراه 2 پايگاه ثابت در هر استان آماده ارائه خدمات هستند.  وي با يادآوري اينکه پيشگيري از تنبلي چشم در سنين زير هفت سال موثر است، گفت: درمان در اين سنين راحت تر است چرا که مي توان با بستن چشم سالم و تقويت چشم تنبل از نابينايي و کم بينايي افراد جلوگيري کرد. نفريه در ادامه با اعلام اينکه سازمان بهزيستي گسترده ترين شبکه درمان و پيشگيري اعتياد در کشور است، متذکر شد: سال گذشته بيش از 290 هزار نفر در چرخه درمان و کاهش آسيب ها و بيش از 2 ميليون و 150 نفر از خدمات پيشگيري از اعتياد قرار گرفتند. وي پيشگيري را هدف اصلي اين سازمان عنوان و بيان کرد: سال گذشته يک ميليون و 700 هزار نفر در مقطع هاي پيش دبستاني، دبستان، راهنمايي و دانشجويي در کلاس هاي آموزش مهارت زندگي قرار گرفتند.  نفريه گفت: امسال اولويت اجراي طرح هاي پيشگيري با پيش دبستاني ها است به طوري که در سال جاري طرح مهارت هاي زندگي در بيش از 90 درصد مهد کودک هاي شهري و روستايي کشور اجرا مي شود.
وي از فعاليت هزار و 800 گروه اجتماع محور در کشور در حوزه پيشگيري از آسيب هاي اجتماعي خبر داد و بيان داشت: سال گذشته 2 ميليون و 150 هزار نفر زير پوشش اين گروه ها قرار گرفتند.  اين مقام مسئول همچنين با اشاره به فعاليت بيش از 130 شبکه ژنتيکي در کشور افزود: سالانه بيش از 400 هزار نفر از خدمات اين شبکه ها بهره مند مي شوند.  وي در ادامه با اشاره به اجراي طرح غربالگري شنوايي براي نوزادان گفت: امسال 30 درصد، سال آينده 50 درصد و در طول سه سال آينده 70 درصد از نوزادان زير پوشش طرح غربالگري شنوايي قرار مي گيرند.  نفريه با بيان اينکه سال گذشته 180 دستگاه غربالگري شنوايي خريداري شده است، اظهار اميدواري کرد: امسال 120 دستگاه ديگر خريداري شود.


 گل گشت  

بوشهر
بوشهر از استان هاي جنوبي ايران است که در حاشيه خليج فارس قرار دارد. اين استان با مساحتي حدود  27653کيلومتر مربع; از شمال به استان خوزستان و کهکيلويه و بويراحمد، از جنوب به خليج فارس و استان هرمزگان، از شرق به استان فارس و از غرب به خليج فارس محدود است. استان بوشهر با خليج فارس بيش از ششصد کيلومتر مرز دريايي دارد و از اهميت راهبردي و اقتصادي قابل توجهي برخوردار است. استان بوشهر داراي 9 شهرستان به نام هاي: بوشهر (مرکز استان)، تنگستان، دشتستان، دشتي، دير، کنگان، گناوه و جم مي باشد.
منطقه بوشهر به لحاظ موقعيت سوق الجيشي و وجود شرکت هاي بزرگ نفتي و اجراي طرح هاي صنعتي بزرگ مانند نيروگاه اتمي، کشتي سازي، نيروي انساني فعال استان هاي مجاور و مناطق ديگر را به خود جذب کرده است. مردم اين استان به زبان فارسي و با گويش محلي تکلم مي کنند. لهجه ها در روستا ها بيشتر از شهرها تنوع دارد. برخي از اهالي "جزيره شيف" و بنادر کنگان و عسلويه نيز به زبان عربي صحبت مي کنند. لهجه هاي فارسي به گويش بردستاني، دشتي، تنگستاني و کازروني در استان بوشهر رواج دارد
اين منطقه به دليل نزديکي به خط استوا و کمي ارتفاع به طور کلي داراي آب و هواي گرم است که در داخل استان گرم و خشک و در سواحل گرم و مرطوب مي باشد. حداکثر مطلق دماي استان بالاتر از 50 درجه سانتيگراد و حداقل مطلق درجه حرارت به کمي کمتر از 0 درجه سانتيگراد مي رسد. ميانگين دماي سالانه بوشهر حدود 25 درجه سانتيگراد است.
ميانگين بارش سالانه استان بوشهر 220 ميليمتر است که بيشتر در فصول پاييز و زمستان روي مي دهد. به طور کلي استان بوشهر 6 ماه از سال گرم، دو ماه تقريبا معتدل تا سرد و حدود چهار ماه از سال معتدل تا گرم مي باشد. نم موجود در ساحل دما را تا حدودي متعادل مي کند اما درصد رطوبت در برخي از ماه ها چنان بالا مي رود که به حد اشباع مي رسد. در اين حالت هوا از فعل انفعال مي افتد و هواي دم کرده و کم تحرکي به وجود مي آيد که اصطلاحا به آن شرجي مي گويند.
اين شهرستان داراي حدود 1771 کيلومتر مربع وسعت، و از دو بخش مرکزي وخارک تشکيل شده است. ديرينگي بافت  تاريخي  بوشهر، به  دوره   حکومت  نادرشاه  افشار برمي  گردد.  در آن  هنگام  با تاسيس  پايگاه  دريايي  نادرشاه  در خور شرقي  بوشهر موسوم  به  خور نادري ، بندر بوشهر از يک روستاي  کوچک  ماهيگيري  به  يک  بندر مهم  تبديل  گرديد. "مادام  ديولافوا" در سفر اول  خود به  بوشهر به  کشتي هايي  اشاره  مي کند که  به  احتمال  قوي  بازمانده  کشتي هاي  نادرشاه بوده اند. از آن  تاريخ  رونق  و آباداني  آن  ادامه  يافت  و در دوره  زنديه  به  دليل  نزديکي  به  پايتخت  ايران  (شيراز)، اهميت  اين  بندر دوچندان  شد.
 
شهر دشتي
يکي از شهرستان هاي استان بوشهر، شهرستان دشتي به مرکزيت خورموج است که بخش کاکي در جنوب شرقي آن قرار دارد. کاکي مرکز بلوک دشتي است که در زمان قديم به آن ماندستان مي گفتند. ماندستان از نام رودخانه مند يا ماند گرفته شده است.
اين رودخانه در مناطقي که به خليج فارس مي ريزد به علت هموار و کم شيب بودن زمين، سرعت چنداني ندارد، لذا به نظر مي رسد آب رودخانه از حرکت باز ايستاد (مانده) است. به همين جهت به اين رودخانه مند يا ماند نام داده اند و کناره هاي آن را که نزديک خليج فارس است ماندستان گفته اند. وجه تسميه ديگر ماندستان آن است که اين رودخانه و زمين هاي اطراف آن از نظر کشاورزي فايده چنداني ندارد و گويا رودخانه در آن حدود مانده است.
شهر دير
شهرستان دير در پنجاه کيلومتري شمال غرب بندر طاهري از شهرستان کنگان واقع شده است. در اين شهرستان قلعه قديمي نيمه ويراني به نام قلعه جلال خان حاکم وجود دارد که قدمت آن بيش از دويست سال نيست. در چند فرسخي شمال غرب دير نزديک محلي معروف به بردخون بقعه ساده اي به نام امامزاده شاه محمد وجود دارد که از نظر قدمت و ارزش هنر معماري چندان اهميتي ندارد.
بندر ديلم (مهروبان)
بندر قديمي مهروبان در بيست وچهار کيلومتري شمال بندر ديلم قرار داشت. آثار خرابه هاي اين بندر هم اکنون در محلي به نام تل امام زاده مشهود است بندر ديلم يا ديله تا پيش از خرابي بندر مهروبان که در انتهاي راه باستاني معروف اصفهان- مهروبان قرار داشت، از بنادر بازرگاني مهم ايران بود. دليل نامگذاري ديلم به درستي مشخص نيست، اين نام شايد از اسم ديلمون که نام قديمي جزيره بحرين است گرفته شده باشد. ديلم در زمان شورش قرامطه و آل بوسعيد نيز از مراکز نشر افکار قرامطه بود و گويا محل تولد حمدان قرامط نيز بوده است.
شهر کنگان
شهرستان کنگان در منتهي اليه جنوب شرق استان در نوار ساحلي خليج فارس قرار دارد و از نقاط ديدني استان بوشهر محسوب مي شود. بندر طاهري از توابع اين شهرستان در قرن چهارم هجري از اهميت بازرگاني زيادي برخوردار بود. خرابه هاي بندر سيراف در غرب اين ناحيه در زمان استخري و مقدسي بزرگ ترين بندر ايران در خليج فارس بود و تمام کالاهايي که از طريق دريا به ايران وارد مي شد در آن بندر توزيع مي شد و بعد از شيراز بزرگ ترين شهر اردشير خوره بود.
مجموعه قراين تاريخي موجود نشانگر آن است که شهرستان کنگان نسبت به ساير شهرستان هاي استان از اهميت سوق الجيشي و بازرگاني و تاريخي جالب توجهي برخوردار است. علاوه برآثار به جا مانده از پيشينه تاريخي اين شهرستان که عموما تخريب شده اند، چشمه آب گرم ميانلو در شمال کنگان از ديدني هاي منطقه است.
شهر گناوه
بندر گناوه در ساحل خليج فارس بين بند بوشهر و ديلم واقع شده است. شهر گناوه کنوني در جنوب گناوه قديم بنا شده است. از گناوه قديم نقاطي باقي مانده است که امروزه به نام هاي تيرسول (شن فشرده)، تل گنبد، تل گوري، تل مناره و بالاخره تل امامزاده خوانده مي شود. در ويرانه هاي اطراف گناوه، گوپال (گل پخته استوانه اي شکل به صورت سفال زرد يا سرخ رنگ که آن را به عنوان گلوله يا منجنيق بر سر دشمن مي ريختند) فراوان به چشم مي خورد.
در حال حاضر از گناوه قديم جز آثار سنگ ها و پي هاي مدفون در زير خاک و بعضي بازمانده  تاق نماهاي سنگي ضربي آثاري مشهود نيست. گاه و بي گاه در درون گودال ها و حفره ها و در زير پي هاي عمارت ويرانه، سکه ها و دست افزارها و مصنوعات سنگي و سفالي يافت مي شود. نام اين بندر در کتاب هاي قديمي به صورت گنابا، گنفه، گناوه، جنايه و جنابا هم آمده است. امامزاده سليمان يکي از مراکز زيارتي اين شهر است.


 
ورزشي و در قلمرو ورزش
سياسي
دريچه هنر
دانش و پژوهش
اقتصاد و بازار
مرز پرگهر
خبر و دانشگاه
آزمون و سنجش
آگهي هاي روزنامه آفرينش